Ce crede Vlad Gaivoronschi, președintele Ordinului Arhitecților Timiș, că ar trebui realizat...

Ce crede Vlad Gaivoronschi, președintele Ordinului Arhitecților Timiș, că ar trebui realizat pe terenul pe care se află fostul sediu al Liceului de Arte Plastice VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Vlad Gaivoronschi arhitect (7)

Vlad Gaivoronschi, președintele Ordinului Arhitecților, filiala Timiș, a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, despre intenția municipalității de a ajuta la declasificarea cele două clădiri monument istoric care se află pe terenul aflat vizavi de sediul primăriei. Așa cum anunța în acest sfârșit de săptămână primarul Robu, se dorește ca pe acest teren, după ce fostul sediu al Liceului de Arte Plastice și clădirea Inspectoratului Școlar Timiș vor fi demolate, să fie ridicat un hotel.

Arhitectul Vlad Gaivoronschi consideră că cea mai bună soluție ar fi ca Primăria Timișoara să încerce să cumpere acel teren și să se gândească la o investiție după ce a încheiat un parteneriat public-privat.


„Dacă Primăria Timișoara ar avea puterea să cumpere acel teren, să se gândească la o investiție care s-ar merita acolo, și nu să lase un privat să facă asta, ar fi mai bine. O primărie puternică devine chiar un vector imobiliar, pentru că achiziționează terenuri valoroase în oraș. Aș aminti o pierdere a Primăriei Timișoara, Cazarma U, care nu trebuia înstrăinată. Trebuie gândit echilibrat. Clădirea Inspectoratului Școlar Timiș are valoare ca și arhitectură poate, dar fostul sediu al Liceului de Arte Plastice are valoare sentimentală”, a precizat președintele Ordinului Arhitecților Timiș.

Vlad Gaivoronschi mai este de părere că nu se poate construi o clădire imensă pe acest spațiu, și asta pentru că terenul nu este foarte mare. „Nu cred că se poate construi un lucru prea masiv, mai ales că o bucată din teren va fi folosită pentru lărgirea la patru benzi de circulație, ne vom trezi cu foarte multe mașini care trec pe acolo și ar crea niște probleme. Împreună cu studenții am făcut un exercițiu de imaginație și am avut mai multe variante cu privire la ce s-ar putea realiza pe acest teren. Erau variante de a prelungi zona verde, o rezolvare în terase cu o arhitectură verde, ecologică”, a explicat arhitectul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.