Cei mai buni imunologi din lume au venit la Timișoara. Ce vor...

Cei mai buni imunologi din lume au venit la Timișoara. Ce vor învăța medicii bănățeni

0
DISTRIBUIȚI

Cercetare

Cei mai cunoscuți specialiști în imunologie din lume au ajuns azi la Timișoara. Ei împart din cunoștințele lor viitorilor specialiști, tineri care se pregătesc să le calce pe urme.

Un număr de 12 profesori universitari iluștri din domeniul Imunologiei au ajuns azi la Timișoara, unde vor instrui zeci de viitori specialiști în cadrul Școlii de Vară în Imunologie.


Cursul e organizat de European Federation of Immunological Societies (EFIS) și International Union of Immunological Societies (IUIS) în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Pentru prima dată evenimentul are loc în România, instituția universitară din vestul țării fiind aleasă pe baza bunei reputații.

În cele 4 zile ale Școlii de Vară vor susține prelegeri 12 profesori de renume în domeniul imunologiei, din Austria, Canada, Finlanda, Franța, Germania, India, Ungaria și România. „Tematica se va centra pe progresele recente în studiul imunologiei, procesului inflamator și infecțios, al biologiei celulelor imune, imunogeneticii, precum și al bolilor autoimune”, explică prof. dr. Carmen Panaitescu Bunu.

Un număr de 68 de tineri cercetători, doctoranzi și studenți din ultimii ani de facultate interesați de domeniul imunologiei din regiunea Europei de Sud-Est, în special din România și din țările vecine, dar și din restul Europei vor participa la cursuri și workshop-uri. Ei nu plătesc nimic, totul fiind făcut pe cheltuiala EFIS cu scopul de a pregăti cât mai bine specialiștii în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.