Clădire EMBLEMATICĂ din Timișoara, aflată în zona de protecție a monumentelor istorice,...

Clădire EMBLEMATICĂ din Timișoara, aflată în zona de protecție a monumentelor istorice, demolată de proprietar fără autorizație. Ce amendă riscă FOTO

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-964502438">

SAM_3559

Proprietarul unei clădiri aflate în zona de protecție a monumentelor istorice nu a mai așteptat să obțină o autorizație de demolare de la Primăria Timișoara, ci a trecut direct la fapte. Acum, proprietarul care a demolat ilegal clădirea riscă o amendă de cel mult 10.000 de lei.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, clădirea se află pe strada Iuliu Maniu, nr. 31 și este deținută de un cetățean român. Reprezentanții primăriei și-au dat seama că proprietarul imobilului a demolat clădirea fără autorizație după ce o firmă care are sediul lângă imobil a solicitat aprobarea de la primărie pentru a reface scările prăbușite. “Avem tot felul de imagini de prin oraș cu încălcări flagrante de legislație în domeniul construcțiilor. Am descoperit un imobil, dacă putem să-i spunem așa, de pe str. Iuliu Maniu, unde s-au prăbușit scările, iar apartamentul existent la parter a dispărut, a mai rămas o operă de artă cu cerbi și alte animale. Firma care are sediul lângă imobil dorește să refacă scările prăbușite pentru că ea construiește un spațiu la etaj, în imediata vecinătate a clădirii”, a explicat, vineri, Traian Stoia.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au descoperit săptămâna trecută faptul că imobilul a fost demolat ilegal, iar în zilele următoare proprietarul va fi sancționat de către Poliția Locală Timișoara cu amenda maximă.

3 COMENTARII

  1. Cum adica „vezi ce amenda risca”!?!?!?!? Fapta-i implinita, cladirea a fost demolata…nu mai RISCA amenda, ci PRIMESTE amenda. Formulati corespunzator, pentru ca daca doar „risca” amenda dupa ce a facut asa ceva, atunci or sa ii urmeze multi altii exemplul, ca doar le place la romani sa joace la risc.
    Daca intr-adevar e o cladire emblematica, aratati si imagini cu ea inainte de demolare, sau dati o adresa exacta. Si lasati naibii titlurile de genul „vezi ce…”. Genul asta de formulari sunt un gest care denota lipsa voastra de incredere in ceea ce ati scris; si atunci, de ce scrieti?
    Spor la treaba!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.