COD PORTOCALIU de inundaţii în Banat. Vezi ce zone sunt vizate UPDATE...

COD PORTOCALIU de inundaţii în Banat. Vezi ce zone sunt vizate UPDATE 3 Un șofer prins în mașină de o alunecare de teren a murit

0
DISTRIBUIȚI

GATAIA SUB APE18 inundatii

Ploile abundente din ultimele zile au „umflat” considerabil debitul mai multor râuri din sud-vestul țării. Astfel, mai multe cursuri de apă din bazinul hidrografic Cerna, din bazinele superioare şi mijlocii ale Nerei, Caraşului, Bârzavei şi din bazinul superior al Timişului, din judeţul Caraş Severin, sunt sub avertizare de cod portocaliu până la ora 14.00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe unele râuri din bazinul hidrografic Cerna, din bazinele superioare şi mijlocii ale Nerei, Caraşului, Bârzavei şi din bazinul superior al Timişului, se arată în avertizarea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Judeţul Caraş-Severin, ca şi Timişul şi Mehedinţiul, este sub atenţionare de cod galben de ploi, de duminică dimineaţa până luni la ora 10.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Circulaţia pe DN 6, la limita județelor Mehedinți și Caraș-Severin, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, se desfăşoară cu dificultate, pe un singur sens, luni dimineaţă, din cauza scurgerilor de pe versanţi ca urmare a ploilor abundente, drumarii intervenind pentru curăţarea şoselei.

UPDATE „La ieșire din Orșova pe malul Dunării, a avut loc o alunecare de teren, iar o persoană a fost prinsă în mașină, fiind rănită, în stare destul de gravă.


Echipajele de urgență au fost nevoite, din cauza alunecării de teren, să parcurgă peste un kilometru pe jos pentru a ajunge la victimă”, a spus Ramona Nistor, purtător de cuvânt ISU Mehedinți, la Digi24.

UPDATE 2 ISU Timiș a anunțat că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod portacaliu pentru râurile din bazinele hidrografice Bârzava și Moravița, aceleași care au provocat inundații la mijlocul acestei veri în zona Gătaia – Denta.

UPDATE 3 Bărbatul prins de alunecarea de teren în mașină a murit. La Eșelnița, tot în Mehedinți, unde sute de gospodării au fost inundate, un alt bărbat a decedat după ce a fost luat de viitură, în timp ce o femeie este dată dispărută.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.