Condiții mai bune de tratament pentru bolnavii de cancer din vestul țării,...

Condiții mai bune de tratament pentru bolnavii de cancer din vestul țării, la Spitalul Municipal Timișoara. Ce echipamente medicale speră conducerea unității că va primi

2
DISTRIBUIȚI

 

municipal

Aproximativ 240 de bolnavi de cancer din vestul țării trec, zilnic, pragul Clinicii de Radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Potrivit șefului clinicii, Sorin Dema, pacienții sunt supuși radioterapiei cu ajutorul a trei aparate, două acceleratoare și un aparat de iradiere, care este vechi de aproape 40 de ani.

Situația este posibil să se schimbe, anunță Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timișoara, care speră că instituția pe care o conduce va fi inclusă în programul de dezvoltare al oncologiei medicale derulat de Ministerul Sănătății.


Până atunci însă, Octavian Mazilu spune că deja s-a reușit, tot cu bani de la Uniunea Europeană, „upgradarea” unui accelerator liniar. „Conducerea spitalului și-a propus să dezvolte și să retehnologizeze Clinica de Radioterapie. Există necesități destul de mari, am avea nevoie de accelerator liniar, de cobaltoterapie, de brahiterapie. Programul oncologic este un mare consumator de fonduri și aparatura este cu totul și cu totul deosebită, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al condițiilor de instalare”, a declarat Octavian Mazilu.

Managerul Spitalului Municipal Timișoara intenționează ca, în viitorul apropiat, să deschidă și un ambulatoriu de oncologie medicală în unitatea medicală. De aproape 15 ani, Clinica de Radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara nu a mai primit niciun aparat de radioterapie.

2 COMENTARII

  1. Imi este sincer rusine sa spun ca sunt romanca,dupa cate de intampla in tara noastra. Tatal meu a murit nu de mult in acest spital. Nu stiu cat de pregatiti sunt doctorii si spitalele noaste pt.pacientii cu cancer. In al doilea rand, ar trebui sa se faca diferenta intre pacienti, pt.ca fiecare are altfel de cancer, nu ii aduna pe toti gramada in saloane, de nu primesc nici aer. Dupaia se deschid ferestrele pe ei, nu se tine cont ca dupa chimioterapie, pacientul nu mai are imunitate si trebuie ferit de orice ii poate dauna. Asa s-a tinut si pe tata geamul deschis ca se topeau domnisoarele asistente si el a facut o pneumonie ce l-a bagat in pamant. Pe tata din pacate nu il mai poat readuce la viata dar sper sa se schimbe in mai bine pt alti pacienti. Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.