Cum arată faimoasa cascadă Bigăr, după inundațiile de săptămâna trecută. Vezi imagini...

Cum arată faimoasa cascadă Bigăr, după inundațiile de săptămâna trecută. Vezi imagini în PREMIERĂ FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-646777514">

bigar3Imaginile de săptămâna trecută, cu deja faimoasa cascadă Bigăr, votată drept una dintre cele mai frumoase din lume, i-au speriat atât pe specialiști, cât și pe cei care admiră această minune a naturii. Măturată de valuri de mâl, crengi și tone de apă, cascada din Caraș-Severin părea a fi la un pas de dispariție. Natura și-a urmat, însă, din nou cursul, iar miracolul regenerării a făcut ca celebra cădere de apă să revină la grandoare de odinioară.

Apele s-au retras in zona Bozovici – Anina, astfel că frumusețile naturale au ieșit din nou la suprafață, scrie resita.ro. După ce viiturile au făcut prăpăd pe Valea Almăjului, turiștii au așteptat cu sufletul la gură să vadă ce rămâne în urmă. Dacă la Rudăria situația este foarte gravă, din cauză că apele au distrus în mare parte morile, vești bune vin de la cascada Bigăr. Odată cu retragerea apelor, cascada și-a revenit și, chiar dacă lipsesc câteva bucăți de mușchi, aceasta rămâne la fel de spectaculoasă ca și înainte de ploile abundente. Cascada nu a revenit încă la debitul normal, însă specialiștii sunt de părere că în câteva luni, cascada va fi la fel de frumoasă ca și în vară. „Mușchiul se va reface, atunci când are parte de umiditate și căldura, debitul mare de apă nu-l defavorizează, ci-i este prielnic, așa că acesta, de îndată ce va avea și căldură, se va reface, cascada urmând să aibă aspectul inițial”, au spus biologii pentru sursa citată.

Foto și video: resita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.