Cum poţi câştiga o finanţare de până la 20.000 de euro dacă...

Cum poţi câştiga o finanţare de până la 20.000 de euro dacă vii la întâlnirea organizată de CIIAT cu 25 de firme din Ungaria VIDEO (P)

0
DISTRIBUIȚI

workshop introductiv pentru pionieri 2

În perioda 25-26 septembrie 2014, 25 de firme maghiare se vor afla la Timișoara într-o vizită de studiu în cadrul CLIMATE KIC. Tematicile vizate sunt: monitorizarea gazelor cu efect de seră, servicii de adaptare la reducerea amprentei de carbon, tranziția către practici “prietenoase” din punct de vedere climatic, sisteme de oraș durabil, mediul construit, dezvoltarea unei bio-economii, simbioză industrială. CLIMATE KIC este cea mai mare rețea europeană destinată încurajării inovației și spiritului antreprenorial în realizarea de produse și sisteme care să ajute la atenuarea sau adaptarea la schimbările climatice

Delegația maghiară va vizita și Institutul de Energii Regenerabile al Universității Politehnica Timișoara precum și două firme din județ care își vor prezenta tehnologiile utilizate în procesul de reciclare a deșeurilor animale și respectiv deșeurilor plastice.

Evenimentul se înscrie în Programul „Vizite de studiu” al Proiectului CLIMATE KIC prin care în luna iunie a acestui an 25 de companii timișene au participat la un schimb de experiență în zona Budapesta, având ca teme:  simbioza industrială, reciclarea deșeurilor, biomasa.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener oficial român al Biroului Regional Climate-KIC din Ungaria Centrală, organizează la sediul său o întâlnire în care reprezentanți ai Centrului Național pentru Producție și Consum Durabil, ai Primăriei Municipiului Timișoara – Biroul de Mediu și ai Denkstatt Romania vor avea intervenții despre Timișoara ca oraș sustenabil, strategia de combatere a schimbărilor climatice, inițiative locale în domeniul eficientizării energetice și a energiilor regenerabile etc.

În cadrul aceluiași proiect, până în prezent, la Programul Incubare / Accelerare – prima etapă au participat 6 antreprenori din Timiș care candidează pentru sprijin la start-up-uri inovative în planificarea afacerii, inclusiv sprijin financiar direct de până la 20.000 euro.


Sesiunea de înscrieri este încă deschisă.

De asemenea, prin Programul “Dezvoltare profesională – Pionieri în Practică”, 11 persoane ocupate (antreprenori, angajați) din  domenii cu potențial impact climatic au participat la un program de stagiu de o lună în zona Budapesta, urmând ca în luna octombrie să beneficieze de încă o lună de stagiu în una din cele 5 regiuni vizate de proiect: West Midlands – Marea Britanie, Emilia Romagna – Italia, Valencia – Spania, Hessen –Germania și Silesia de Jos – Polonia.

Antreprenori motivați cu idei de afaceri inovatoare sau care fac dovada utilizării de tehnologii de ultimă generație cu puternic impact climatic sunt așteptați la sediul CCIAT din Pța Victoriei nr.3, et.I, Cristina BĂDULESCU- consultant, tel. 0374 160 903, e-mail: cbadulescu@cciat.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.