Cursuri noi în „școala duală”, care îți asigură un loc de muncă...

Cursuri noi în „școala duală”, care îți asigură un loc de muncă după absolvire. Până când se mai fac înscrieri

0
DISTRIBUIȚI

scoala profesionala02_resize

Liceele „Regele Ferdinand I” și „I.C. Brătianu” – ambele din Timișoara – sunt în acest an parteneri în cadrul proiectului Școala Profesională Germană Timișoara, proiect inițiat de întreprinderi membre ai Clubului Economic German Banat. De câțiva ani nemții cu afaceri în Banat încearcă să își ”crească” profesioniști, iar proiectul se extinde.


Nemții au constatat că e mai ieftin să își formeze specialiști de pe băncile școlii. Pentru tineri e foarte avantajos: pe durata studiilor în școala profesională primesc, lunar, aproape 100 de euro (200 de lei de la Guvern, iar 200 de lei de la investitorii germani). La finele școlii, au locul de muncă asigurat.

Din acest an școlar, în premieră, la liceul I.C. Brătianu va exista o clasă de lucrători în comerț, la care se va preda atât legislația românească în domeniu, cât și cea germană. Asta deoarece profesioniștii care vor ieși de aici la absolvire vor lucra în companii româno-germane.

Tot în premieră vor funcționa, în cadrul proiectului, două clase cu profil tehnic la liceul Ferdinand: una pentru electromecanici, alta pentru electricieni.

„Experiența pozitivă din primii doi ani a determinat conducerea celor două școli să înceapă respectiv să continue acest proiect pilot și să vină în întâmpinarea unor nevoi stringente atât pentru agenții economici cât și pentru sistemul educațional.”, transmit reprezentanții Clubului Economic German Banat.

Recent, 17 elevi de la liceul Ferdinand au obținut diplomele de absolvire, constituind astfel prima promoție de specialiști după model german. Înscrierile pentru școala profesională continuă până în data de 12 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.