Doi fotografi timișoreni într-o inedită expoziție, la Arad. Când are loc vernisajul

Doi fotografi timișoreni într-o inedită expoziție, la Arad. Când are loc vernisajul

0
DISTRIBUIȚI

La invitaţia Asociaţiei Foto Club Arad, doi talentaţi fotografi timişoreni, Dan N. Buruleanu şi Lucian Ionică, membri fondatori ai Asociaţiei Timişorene de Fotografie, vor prezenta publicului arădean expoziţia de artă fotografică intitulată „Un duel vizual”.

expo arad -afis

În cele peste 40 de fotografii expuse, cei doi artişti propun, cu multă sensibilitate, modalităţi originale de interpretare a sensurilor realităţii. Fotografiile realizate de Lucian Ionică, realizate în timpul unei excursii între Iaşi şi Timişoara, reprezintă imagini inedite din timpul călătoriei, instantanee surprinse la fiecare 50 de kilometri străbătuţi, în timp ce imaginile expuse de Dan N. Buruleanu, o selecţie de portrete, naturi statice sau ipostaze surprinse în cotidianul citadin, sunt fotografii noi sau mai vechi, prelucrate în laboratorul foto analogic sau pe calculator.

Absolvent al Universităţii Politehnica Timişoara, Dan N. Buruleanu şi-a construit o carieră din arta fotografică, şi încă din anul absolvirii facultăţii, este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.


A avut numeroase colaborări cu diferite instituţii de cultură din ţară şi străinătate, este grafician heraldist atestat de Comisia Naţională de Heraldică a Academiei Române, de-a lungul anilor a fost distins cu numeroase premii la saloane naţionale şi internaţionale pentru fotografie şi diaporama şi a fost membru în jurii de specialitate. Este autorul a zece expoziţii personale de fotografie în ţară şi străinătate, a participat la mai multe expoziţii de grup, a ilustrat albume ale Timişoarei, judeţului Timiş şi mai multe monografii ale unor localităţi din judeţ, iar anul trecut fotografia sa „Domul înfrunzit” a fost selectată printre cele mai frumoase o sută de fotografii din România.

Conferenţiar la UVT, unde predă limbaj audiovizual, jurnalism de televiziune şi film documentar, Lucian Ionică este, totodată, realizatorul a numeroase reportaje, filme documentare şi emisiuni de televiziune, iniţiator şi corealizator al emisiunii „Foto Show”, prima emisiune TV din România dedicată exclusiv fotografiei. A avut mai multe expoziţii personale de fotografie, a participat la expoziţii colective, este autorul unor volume de proză şi a mai multor lucrări de specialitate despre arta vizuală.

Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 9 septembrie, ora 18.00, în sala de ştiinţele naturii a Palatului Cultural Arad, iar aceasta va fi deschisă până la sfârşitul lunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.