Două cutremure în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea

Două cutremure în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea

0
DISTRIBUIȚI

Cutremur-4

Două cutremure s-au produs duminică în judeţul Buzău, în zona seismică Vrancea, într-un interval de aproximativ patru ore, unul având magnitudinea de 3 grade pe scara Richter şi celălalt fiind de 2,8 grade, scrie Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea de 3 grade s-a produs la ora 21.40, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 149 de kilometri şi a avut epicentrul în judeţul Buzău. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (34 de kilometri), Târgu Secuiesc (50 de kilometri), Vălenii de Munte (54 de kilometri), Săcele şi Râmnicu Sărat (56 de kilometri), potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul de 2,8 grade s-a produs la ora 17.26, la o adâncime de 149 de kilometri.


Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Buzău (36 de kilometri), Râmnicu Sărat (40 de kilometri), Mizil (45 de kilometri), Vălenii de Munte (47 de kilometri) şi Boldeşti-Scăeni (59 de kilometri).

Tot în judeţul Buzău, în zona seismică Vrancea, sâmbătă, la ora 18.55, s-a produs un cutremur de 3,2 grade pe scara Richter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.