Electrica are rezerve de 500 milioane de euro, pe care le va...

Electrica are rezerve de 500 milioane de euro, pe care le va investi mai ales în eficientizarea reţelelor. Ce venituri a raportat compania pentru primele 6 luni ale anului

0
DISTRIBUIȚI

energie_04_567128c511

Compania Electrica are în conturi circa 500 milioane de euro, bani pe care îi va investi în mare parte pentru eficientizarea reţelelor de distribuţie a electricităţii, şi mai puţin în extindererea lor, a declarat Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Privatizare din Depatamentul pentru Energie.

„Pierderile pe reţeaua de distribuţie sunt de 12-13%.


Ce ar însemna să atingem 8%, un procent normal pentru orice ţară europeană dezvoltată?”, a afirmat Dumitraşcu joi, într-o conferinţă.

El a precizat că sectorul energetic este în creştere, astfel că potenţialul de afaceri este „imens”.

Electrica este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie. Compania distribuie energie în trei regiuni din ţară, fiind cel mai mare distribuitor de energie din România după numărul de clienţi.

În primele şase luni ale anului, Electrica a raportat venituri de 2,3 miliarde de lei (516,6 milioane de euro), cu 12% mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Compania a înregistrat în primul semestru un profit net de 197 de milioane de lei (44 milioane de euro), cu 6% mai redus faţă de perioada similară din 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.