Încă o zi de COD PORTOCALIU. Care a fost bilanțul zilei de...

Încă o zi de COD PORTOCALIU. Care a fost bilanțul zilei de ieri în Banat

0
DISTRIBUIȚI

 

inundatii_boldur2

Timișul rămâne sub incidență de cod portocaliu și azi, până la ora 14,00, în timp ce în Caraș Severin e în continuare pericol de inundații.

După o noapte în care a luat încontinuu, județele din vestul țării sunt sub ape. În Timiș, satul Hodoș – comuna Darova este izolat. „Apa a mers către sat, a inundat 20 de hectare de teren agricol și a intrat în 20 de curți. Încă nu a ajuns în case. Aici s-a crăpat un dig pe pârâul Cinca. Apa a mers către DJ 592, care leagă Buziașul de Lugoj, a intrat pe carosabil în zona bifurcației către Boldur, lângă stația de benzină”, a declarat locotenentul Matei Drăgan, de la ISU Banat.


În zonă circulația rutieră e direcționată de un echipaj de poliție, iar angajații ISU împreună cu jandarmii din Lugoj sunt atenți la evoluția cursurilor de apă pe Bârzava și Moravița, pentru care s-au primit avertizări.

În Caraș Severin, Apele Române au transmis o atenționare referitor la un pericol de inundație în localitatea Zlatița. Aici s-au luat măsuri de monitorizare a râului Nera, find în pericol 30 de locuințe, transmit reprezentanții ISU.

„În urma precipitațiilor de ieri au fost afectate nouă localități din Caraș Severin, potrivit informărilor primite la dispeceratul ISU. Apa a trecut prin circa 80 de gospodării. Efectele concrete ale viiturii, urmează să fie stabilite ulterior, de către comisiile abilitate. În plus, au fost afectate podețe și drumuri însă la această oră se circulă. Rămâne de rezolvat DC 49 care face legătura cu localitatea Bigăr”, a informat ISU Caraș Severin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.