Începe cea mai mare expoziție de utilaje agricole din vestul țării. Unde...

Începe cea mai mare expoziție de utilaje agricole din vestul țării. Unde va avea loc și ce puteți vedea

0
DISTRIBUIȚI

terenuri_agricole

Prima ediție a expoziției menite să aducă fermierilor cele mai noi informații cu privire la mașinile pe care le pot folosi în campaniile agricole începe mâine. Sub sloganul „Totul de la sămânță la recoltă”, AgriPlanta Vest va avea loc între 4 și 7 septembrie în localitatea la Carani din județul Timiș, intenția organizatorilor fiind ca evenimentul să aibă loc o dată la doi ani.

Zona de loturi demonstrative din cadrul AgriPlanta Vest 2014 este cultivată cu porumb și floarea soarelui și va reflecta soluțiile de genetică, nutriție și protecția plantelor oferite de firmele expozante.

Una dintre noutățile AgriPlanta Vest este programul AgriTraining, prin care 20 de fermieri vor câștiga, prin tragere la sorți, o instruire certificată în exploatarea mașinilor agricole de ultimă generație.


Partea de training se va realiza cu ajutorul specialiștilor de la universitățile agricole din Cluj și Timișoara, respectiv de la Școala Agricolă de la Voiteg.

La expoziție va fi și o zonă de demonstrații comentate cu mașini agricole, unde fermierii vor avea ocazia, zilnic, să vadă cum funcționează utilajele pentru lucrările solului și semănat, tractoarele inteligente, sistemele de conducere prin satelit. Vor fi aduși inclusiv roboți pentru agricultură, și vor fi testate mașinile de erbicidat în condiții de câmp, pe „bumpy-road”. AgriPlanta Vest va avea și o componentă zootehnică.

În cadrul expoziției se va acorda un premiu de 3.000 lei, premiul pentru cel mai mare dovleac adus de un agricultor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.