Înmormântare GRANDIOASĂ a Mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu, la Timișoara. Ce pregătiri intense...

Înmormântare GRANDIOASĂ a Mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu, la Timișoara. Ce pregătiri intense au loc și ce personalități vor participa

1
DISTRIBUIȚI

nicolae corneanu03_resizeMii de credincioși trec prin fața catafalcului pe carea fost depus trupul Mitropolitului Banatului. De luni, de când au aflat vestea morții sale, oamenii sosesc în valuri la Catedrala Mitropolitană, se închină, se roagă și aprind lumânări. Miercuri va fi oficiată slujba de înmormântare de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. El va sluji alături de un sobor format din zeci de înalți ierarhi ai BOR, preoți și monahi. Pentru ceremonie, la Timișoara, susțin reprezentanții Mitropoliei Banatului, sunt așteptați toți înalț ierarhi din Sfântul Sinod al BOR, mitropoliți și arhiepiscopi, preoți și monahi din toată țara.

La ora 9,00, în Catedrala Mitropolitană va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească, apoi, de la ora 11, 00 slujba de înmormântare, care va fi oficiată de un sobor format din mari personalități ale BOR, printre care Patriarhul Daniel și mitropoliți din toate zonele țări.


Pentru participanții care nu vor putea intra în sfântul lăcaș de cult , în fața Catedralei Mitropolitane a fost montat un ecran de mari dimensiuni pe care va fi transmis, live, serviciul religios. Astăzi seara, pe ecran se pot vedea imagini frumoase din viața ÎPS Nicolae al Banatului, momente filmate de-a lungul existenței sale în această funcție.

IMG_5511

La finalul slujbei de înmormântare, trupul ÎPS Nicolae va fi purtat într-o procesiune în jurul lăcașului de cult, apoi va fi depus în cripta special amenajată din subsolul Catedralei Mitropolitane. El va fi înmormântat cu toate obiectele caracteristice slujirii arhierești pe care le-a folosit în viață – cârja arhierească, crucea, Sfânta Evanghelie, toate aurite.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.