Kievul denunţă o „intensificare a tirurilor” de pe teritoriul Rusiei spre Ucraina

Kievul denunţă o „intensificare a tirurilor” de pe teritoriul Rusiei spre Ucraina

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1566064588">

 

Grad-rachete

Consiliul ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) constată o „intensificare a tirurilor efectuate din Rusia” cu lansatoare de rachete de tip Grad şi de tip BM-30 Smerci (Tornado) asupra Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Andrei Lîsenko, citat de agenţia UNIAN.

„Constatăm că activitatea rebelilor şi militarilor ruşi în zona unde se desfăşoară operaţiunea antiteroristă nu s-a redus. Totodată, numărul de tiruri lansate (spre Ucraina) de pe teritoriul Rusiei a crescut considerabil”, a afirmat Lîsenko joi seara.

„Astfel, cu ajutorul lansatoarelor Smerci au fost atacate poziţii ale armatei ucrainene în apropiere de localităţile Vesiolaia Gora, Valuiskoe, Dmitrovka şi Pobeda, situate în nordul regiunii Lugansk”, a precizat el.

Potrivit purtătorului de cuvânt, mai multe poziţii ale armatei au fost atacate cu ajutorul sistemelor Grad în apropierea satelelor Krasnaia Talovka şi Debalţevo.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat joi, în cursul summitului NATO, că un acord asupra unui armistiţiu urmează să fie semnat vineri cu rebelii din estul Ucrainei.

„Grupul de contact” alcătuit din reprezentanţi ai Kievului, Moscovei şi OSCE urmează să se întâlnească vineri, cu rebeli, în capitala belarusă, la ora locală 14.00 (14.00, ora României).

Liderii separatişti s-au declarat pregătiţi să ordone această încetare a focului încă de vineri la prânz, în cazul în care planul este semnat la Minsk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.