Loviți de FURIA apelor, locuitorii unei comune din vestul țării au rămas...

Loviți de FURIA apelor, locuitorii unei comune din vestul țării au rămas IZOLAȚI și nu-și mai pot trimite copiii la școală. Ce priorități are primarul

0
DISTRIBUIȚI

inundatieDezastru în Berzeasca. Autoritățile se luptă cu inundațiile în două localități din comuna cărășeană, în timp ce aproximativ 20 de familii izolate în trei blocuri semi-abandonate reclamă faptul că nu mai pot ieși din casă, iar primăria nu se ocupă de ei.


În replică, edilul, Petru Furdui, spune că prioritatea sa sunt sutele de gospodării din celelalte localități.

”Suntem aproximativ 20 persoane în cele trei blocuri de la marginea satului Cozla. La viitura de acum două săptămâni ogașul care trece pe lângă noi s-a înfundat cu aluviuni, iar acum acesta a ieșit din matcă și curge prin mijlocul drumului. Apa e cât roata de la mașini. Copiii nu nu-i mai putem trimite la școală”, spune Dorina Nagy, una din locatarele din zonă.

Primarul comunei Berzeasca, Petru Furdui, a declarant pentru PRESSALERT.ro că se va ocupa de situația dn Cozla abia marți. ”Azi nu putem. Lucrăm la îndiguiri la Berzeasca și Liubcova, unde riscăm o viitură de 7 metri înălțime, dacă se rupe digul. Avem afectate deja 200 de case în Libcova, aceleași ca și acum două săptămâni, iar la Berzeasca sunt afectate 300 de case. Apa este în creștere”, a declarat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.