Mai puține infracțiuni în școlile din Timiș. Cât la sută din unitățile...

Mai puține infracțiuni în școlile din Timiș. Cât la sută din unitățile de învățământ din județ sunt păzite

0
DISTRIBUIȚI

foto-prevenire-2

Bătăi între elevi sau furturi de telefoane și alte obiecte – acestea sunt cele mai dese infracțiuni care se petrec în școlile din județul Timiș. Totuși, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, infracționalitatea în incinta unităților de învățământ și în apropierea lor a scăzut cu aproape 30 % în anul școlar trecut.

“Ne dorim ca gradul de siguranță și protecție al elevilor în școli să fie unul din ce în ce mai mare.


În anul școlar 2013 – 2014, infracționalitatea sesizată la nivelul județului Timiș în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă a scăzut cu 29 %. Totodată, e un lucru îmbucurător că, prin măsurile adoptate împreună cu Inspectoratul Școlar Timiș, s-a reușit reducerea procentului de unități de învățământ care nu erau asigurate cu pază de la 63 % la 24 %”, a precizat, astăzi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, Florin Bolbos, adjunct al Inspectoratului de Poliție al județului Timiș.

Florin Bolbos a ținut să precizeze că, în continuare, se încearcă combaterea absenteismului școlar dar și al abandonului școlar. Mai mult, polițiștii se întâlnesc periodic cu elevii, profesorii și părinții cu scopul prevenirii delincvenței juvenile. Polițiștii din Timiș vor sta de vorbă cu școlarii din județ în perioada 29 septembrie – 3 octombrie, când are loc “Săptămâna prevenirii criminalității”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.