Marius Craina, directorul Spitalului Județean, la PRESSALERT LIVE: „Le mulțumesc celor care...

Marius Craina, directorul Spitalului Județean, la PRESSALERT LIVE: „Le mulțumesc celor care semnalează probleme”. Ce spune despre mizeria din spital VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

marius craina 3

Subiectul spinos al mizeriei din Spitalul Județean din Timișoara a fost discutat în cadrul emisunii PRESSALERT LIVE unde a fost invitat directorul instituției, Marius Craina. În urmă cu puțin timp, pacienții internați la secția de neurochirurgie au făcut cunoscut faptul că mergeau la toaletă cu tot cu colac, asta pentru că fie nu era, fie era rupt. Craina a aflat din presă de problema cu care se confruntă cei internați la secția respectivă și a explicat în cadrul emisiunii că „nu este primul eveniment de acest gen.  Noi am avut un eveniment în cursul lunii iulie, la secția de neurochirurgie, vizavi de un cearșaf care a fost găsit rupt în salon, filmat și pozat. În urma acelui incident am făcut o vizită la secția de neurochirurgie unde a fost semnalat acel incident”.

Craina a aflat de problema legată ce capacele de toaletă din presă, în cursul zilei de ieri, și a spus că s-au făcut imediat verificări în grupurile sanitare de la secția neurochirurgie. „Problema legată de capacele de toaletă am aflat-o ieri și am rugat personalul tehnic să urce să verifice.


În unele grupuri sanitare s-au constatat deteriorări ale obiectelor sanitare, în altele nu. Personalul încearcă să ofere tot confortul atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere al condițiilor de cazare și al igienei sanitare, măcar corespunzătoare dacă nu de înaltă calitate. Noi nu am constatat asemenea deficiențe, dar sunt convins că se mai întâmplă asemenea lucruri. De aceea le-am mulțumit celor care semnalează astfel de probleme”, a spus directorul spitalului.

Legat de cei care au responsabilitatea de a verifica spațiile din Spitalul Județean Timișoara, Marius Craina a spus că fiecare medic șef de secție are, pe lângă funcția medicală, o funcție administrativă de a controla orice spațiu care face parte din secția pe care o conduce. „Medicul șef de secție, pe lângă funcția medicală pe care o are, are și o funcție administrativă extrem de importantă. De la activitatea medicală, până la controlul fiecărui spațiu din secția de care o conduce, el trebuie să își ia în serios aceste atribuții și să sesizeze orice nereguli. Acesta are în subordine tot ce înseamnă spațiul și personalul din secția respectivă. Pe omul care vine în spital în interesează ordinea și curățenia”, a mai spus Craina.

Concluzia directorului de la Spitalul Județean din Timișoara a fost aceea că momentan aceste cazuri sunt izolate, iar dacă se rezolvă repede orice problemă, se trece cu vederea la fel de repede. Acesta a mai explicat că „nu este normal să se întâmple, iar dacă aceste lucruri persistă, avem o mare problemă și va trebui să găsim o soluție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.