Doctorul timișorean care a învins moartea: “Am fost consultată de zece medici...

Doctorul timișorean care a învins moartea: “Am fost consultată de zece medici la Timișoara, care mi-au pus zece diagnostice, niciunul corect”. Vezi întâmplările HALUCINANTE VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

daniela cocos1Cu zâmbetul pe buze, Daniela Cocoș, tânărul medic timișorean care a învins moartea, a vorbit, în această seară, în cadrul primei ediții din acest sezon al PRESSALERT LIVE, despre clipele groaznice prin care a trecut în ultimii cinci ani. De la o simplă operație de chist ovarian endometriozic, care nu a fost realizată corect, viața Danielei s-a transformat într-un coșmar. Din cauza mai multor complicații a rămas fără un rinichi, nu va mai putea să fie mamă și nu de puține ori a fost la un pas de moarte. Totul din cauza nepăsării medicilor din Timișoara, spune Daniela, care i-au pus nu mai puțin de zece diagnostice greșite. “Am fost consultată de zece medici la Timișoara, care mi-au pus zece diagnostice, niciunul corect. În 2009, când am fost pentru prima dată operată, am rămas fără trompa dreaptă și un ovar. La șase luni după operație am efectuat un RMN, iar medicul mi-a spus că am ovarul în limite și dimensiuni normale, deși eu nu-l mai aveam. Acel medic profesează în continuare la spitalul județean, nu cred că are vreo problemă de conștiință”, a povestit Daniela Cocoș. Când i s-a spus că pacienta nu are un ovar, medicul a considerat că de vină este pacienta că nu i-a spus că s-a operat, nu că nu l-a interesat RMN-ul. daniela cocosȘi asta nu e totul, medicul timișorean spune că a avut astfel de experiențe și la spitalul municipal, unde i s-a spus că are cancer, dar și la o clinică din Szeged, unde a fost din nou operată. Anul trecut a ajuns la Viena, unde au urmat alte intervenții chirurgicale, Daniela fiind nevoită să elimine urina și scaunul prin două pungi atașate de abdomen. Tot în toamna anului trecut, timișoreanca și-a făcut publică povestea, în speranța că se vor găsi oameni cu inimă mare care să o ajute, fiind nevoită să cumpere pungile care erau atașate de abdomen, care erau extrem de scumpe.


“Am fost 12 minute în moarte clinică” În septembrie anul anul trecut, după cea de-a doua intervenție chirurgicală realizată la clinica AKH din Viena, Daniela Cocoș a murit timp de 12 minute. “Seara a venit doctorul în vizită și i-am spus că totul este în regulă. După ce a plecat, m-am dat jos din pat și am observat că în tuburile de dren era sânge de un deget, două. În primă fază n-am mai auzit nimic, mi-am pierdut vederea, a fost o beznă totală. Parcă mă dedublasem, simțeam cum mă afund în pat, dar și cum încercam să mă ridic. Apoi mi-am revenit, eram înconjurată de nouă medici. A doua zi dimineața mi-a spus o asistentă că ar trebui să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a păzit o oaste de îngeri, nu doar unul singur”, a povestit Daniela Cocoș. daniela cocos3Timișoreanca spune că este o diferență “de la cer la pământ” între medicii din România și cei din Austria, atât din punct de vedere al mentalității, cât și al pregătirii. Deși i-au transformat viața într-un coșmar, timp de aproape cinci ani, Daniela nu știe sigur dacă o să-i dea în judecată pe medicii români care i-au pus cele zece diagnostic greșite, și asta pentru că nu crede că va schimba ceva. “M-am luptat cu moartea, dar nu știu dacă o să pot să mă lupt cu sistemul medical românesc. Eu nu vreau nimic de la acești medici, ci doar să nu mai nenorocească alți oameni”, explică medicul timișorean. Din această vară, Daniela are, din nou, o viață normal, după ce a suferit o nouă intervenție chirurgicală la Viena, în timpul căreia i-a fost extirpat un rinichi. Daniela însă  nu mai este nevoită să umble cu cele două pungi atașate de abdomen. Acum, timișoreanca are planuri mari de viitor, vrea să-și reia activitatea la cabinetul medical, să se căsătorească cu bărbatul care a fost alături de ea  și a sprijinit-o în ultimii 11 ani, Alex, și chiar să înfieze un copil. Daniela are și un mesaj pentru români: “să nu se bazeze niciodată doar pe ce spune un medic”.

3 COMENTARII

  1. Ma bucur ca sunteti bn. acum,intr-adevar sistemul medical din Romania lasa de dorit,dar………As avea si eu o intrebare:ati fost cumva internata si la ,, Clinicile noi,, in Timisoara?????

  2. Dna Dr. cum ați contribuit la dezvoltarea sistemului medical cât timp ați activat în el?
    Suntem buni sa criticam dar când suntem în poziția de a putea schimba ceva nu facem nimic, dormim….!

  3. Bună seara domnule ,,iONEL”, dacă mai doriţi să aflaţi răspunsul meu la întrebarea dumneavoastră … acesta exista pe pagina mea de facebook, îmi cer scuze pentru întârziere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.