Meditații cu bani de la Uniunea Europeană pentru elevii care se pregătesc...

Meditații cu bani de la Uniunea Europeană pentru elevii care se pregătesc de Evaluarea Națională și BAC, în Timiș. Cât vor primi dascălii în plus la salariu

0
DISTRIBUIȚI

meditatiiCu bani de la Uniunea  Europeană, mii de elevi din județul Timiș vor fi pregătiți pentru cele două examene importante din viața lor, Evaluarea Națională și Bacalaureat-ul. Inspectoratul Școlar Timiș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Mehedinți, s-au gândit la această soluție în urma rezultatelor dezastruoase care se înregistrează în fiecare an la cele două examene.

Astfel, elevi din clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a și a XII-a vor fi pregătiți suplimentar de profesorii care le predau la cursuri.


Dascălii care acceptă să fie înscriși în cele trei proiecte finanțate cu bani de la Uniunea Europeană pot primi în plus la salariu cel mult 500 de lei pe lună. “Profesorii nu au salarii de fotbaliști. Așa că, dacă un dascăl are 1.000 de lei salariu și mai primește 500 de lei pentru că face meditații cu elevii, e un lucru important pentru el”, explică Aurelian Sima, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Valoarea proiectelor finanțate cu bani de la Uniunea Europeană este de aproximativ 13 milioane de lei. Zeci de școli din județul Timiș sunt incluse în cele trei proiecte, care vor fi finalizate în octombrie 2015. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, aproximativ 6.000 de elevi din județul nostru vor beneficia de meditații gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.