Ministrul pentru Energie: „Gazprom a redus cu 5% exporturile de gaze în...

Ministrul pentru Energie: „Gazprom a redus cu 5% exporturile de gaze în România, fără o informare oficială”

1
DISTRIBUIȚI

GAZPROM EXIGE A UCRANIA EL RESTABLECIMIENTO INMEDIATO DE LOS SUMINISTROS A EUROPA

Grupul rus Gazprom a redus vineri cu 5% exporturile de gaze naturale către România faţă de nivelul planificat, fără ca autorităţile de la Bucureşti să fie informate oficial, a declarat agenţiei Mediafax ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

„Fluxurile de gaze naturale prognnozate a fi livrate din Rusia către România s-au redus vineri cu 5% faţă de ceea ce era planificat.


Este vorba de cantităţi mici. Nu am fost informaţi oficial în legătură cu motivul acestei reduceri”, a afirmat Nicolescu.

El a adăugat că a convocat o şedinţă de analiză la ora 16:00 cu transportatorul de gaze Transgaz şi cu producătorii de gaze OMV Petrom şi Romgaz Mediaş.

Potrivit ministrului, producţia de gaze zilnică a României este în această perioadă de 30 milioane metri cubi, în timp ce importurile sunt nesemnificative, de 0,5 milioane metri cubi.

„Am cerut Transgaz să solicite explicaţii de la Gazprom”, a mai spus Nicolescu.

România consumă anual circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale şi produce aproximativ 11 miliarde metri cubi. Diferenţa este importată din Rusia, prin firme intermediare, la preţuri mai mari decât cele ale gazelor produse intern.

1 COMENTARIU

  1. Cum de nu stiti de ce ? Voi nu ati auzit vechea vorba romaneasca care zice ca gura bate curu” ? Pai voi credeti ca rusii sint niste idioti care sa stea si sa-l asculte pe Popey chioru dind a proasta din gura fara sa ia nici o masura? Dobitocul ala de dictachior atita da din gura ca pina la urma ne trezim cu rusii la poarta. Si aia nu se joaca, dupa cum se vede ! Daca nu mi-ar parea rau de Romania, chiar i-as dori dobitocului ca intr-o dimineata sa se trezeasca cu garda ruseasca la Cotroceni. In gjiolbania si mirlania lui cretinul asta betiv se crede la Ciresica vorbind cu prietenii de pahar, numai ca Putin bea cu altii nu cu tembeloidul de la Cotroceni !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.