Muzicienii timişoreni se alătură PROTESTULUI împotriva exploatării gazelor de șist în Timiș....

Muzicienii timişoreni se alătură PROTESTULUI împotriva exploatării gazelor de șist în Timiș. Unde va avea loc evenimentul

1
DISTRIBUIȚI

afis

Asociaţia „România fără ei“ în colaborare cu Asociaţia Sfera Timişoarei şi cu un grup important de agricultori din zona de vest organizează evenimentul “Împreună salvăm câmpia de vest”.  Evenimentul va avea loc dumnică, 14 septembrie de la ora 17 în faţa Căminului Cultural din Dudeştii Vechi.  În  cadrul evenimentului va avea loc un concert susţinut de formaţiile The Weekend Band (Timişoara) şi Apocalips (Sânnicolau Mare). Vor lua cuvântul mai multe personalităţi din zonă pentru a informa cetăţenii cu privire la riscurile exploatării hidrocarburilor şi a fracturării hidraulice, iar la final se va organiza un marş de protest în centrul comunei Dudeştii Vechi. „Scopul acestui eveniment este de a trage un semnal de alarmă şi de a informa cetăţenii cu privire la riscurile la care se expune zona în cazul începerii exploatării hidrocarburilor.


În prezent există mai multe plângeri penale, ale proprietarilor de terenuri, cu privire la încălcarea dreptului de proprietate de către firmele care fac prospecţiuni în zonă. Noi credem că viitorul câmpiei de vest este agricultura şi agroturismul, nu exploatările şi forările.“, spun organizatorii acţiunii. Muzicienii din formaţia timişoreană The Weekend Band ne-au explicat că s-au alăturat acestei campanii fiindcă în opinia lor autorităţile nu fac nimic.

„Ne-am alăturat campaniei pentru că în primul rând doi din membri trupei suntem din zona afectată, acolo am crescut şi copilărit. Este vorba de comuna Dudeştii Vechi cea mai mare comunitate de bulgari din România. Vrem să facem asta şi pentru că autorităţile locale nu fac nimic şi credem că viitorul zonei este agricultura şi turismul nu sondele sau gazele de şist. Credem că dacă se vor începe forările în zonă, poluarea va distruge tot ce a mai rămas. Aşa că acest concert este un semnal de alarmă şi o chemare la unitate a tuturor celor care au pământ în zonă. Le spunem să nu îşi vândă pământurile. Poate pe termen scurt vor avea de câştigat, puţin, dar răul pe care s-ar putea să-l creeze pe termen lung e ireversibil. Apa în zonă oricum e contaminată şi nu se poate bea de ceva vreme, mai asta ne lipsea acum… nişte sonde“,  ne-a declarat Răzvan Munteanu, din partea trupei The Weekend Band.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.