Niţu: Parchetul instanţei supreme evaluează situaţia în cazul lui Robert Turcescu

Niţu: Parchetul instanţei supreme evaluează situaţia în cazul lui Robert Turcescu

0
DISTRIBUIȚI

robert turcescu

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat marţi că Parchetul instanţei supreme evaluează situaţia în cazul lui Robert Turcescu, după ce acesta a dezvăluit că a fost ofiţer acoperit, şi că va comunica dacă va fi luată o decizie privind o eventuală anchetă pentru o infracţiune, scrie Mediafax.

„Evaluăm împrejurarea şi situaţia creată. Dacă această situaţie este de natură să constituie sau să ne ducă pe noi la concluzia că sunt indicii în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni, ne sesizăm. Dacă nu, nu”, a spus Tiberiu Niţu, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde a participat la şedinţa plenului. Întrebat cât va dura evaluarea, Niţu a spus că nu poate să dea o dată până la care se va stabili o decizie. Întrebat care este procedura în acest sens şi dacă ministrul Apărării trebuie să confirme că Robert Turcescu a fost ofiţer acoperit, Tiberiu Niţu a spus că pentru a se sesiza Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, în faza preliminară nu este necesară nicio confirmare.

„Pentru a ne sesiza, nu trebuie să ne confirme nimic într-o fază preliminară.


Noi evaluăm dacă sunt indicii în legătură cu săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală”, a precizat Niţu. Duminică, jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulată „Mărturise şi spovedanie” a fost însoţită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa şi două ştate de plată. Pe livretul militar apare ştampila MApN – UM 02515.

„Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre ştatele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit”, a scris Turcescu pe blogul personal. „Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi şi de judecători drepţi. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor”, a scris acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.