O nouă tentativă de a trece peste graniță copii fără acte. Unde...

O nouă tentativă de a trece peste graniță copii fără acte. Unde erau ascunși un adolescent și un băiețel

0
DISTRIBUIȚI

3

Periodic, la frontiera de vest a țării, sunt identificați părinți care încearcă să-și treacă în mod ilegal copiii peste graniță. În aceeași zi, ieri, s-au înregistrat două cazuri: un copil de 3 ani şi un tânăr de 19 ani au fost ascunşi de părinţi în mașini, ca să îi scoată clandestine din țară. Motivația e că aceștia nu posedau documente de călătorie.

Ieri dimineaţă în jurul orei 9.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, într-un microbuz care efectuează curse internaţionale, soții Giolgău și Lavinia S, de 29, respectiv 24 de ani.


Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni că ar ascunde ceva pe banchetă, sub o pătură. În consecinţă s-a efectuat un control fizic al autovehicului, ocazie cu care a fost depistat ascuns un minor, în vârstă de 3 ani. „Din declaraţia persoanelor din mijlocul de transport şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că persoana ascunsă este copilul celor doi, iar aceștia intenţionau să-l ducă cu ei în Spania şi au recurs la această metodă deoarece minorul un avea documente de călătorie”, explică Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

Aseară, în jurul orei 21.00, la acelaşi punctul de trecere a frontierei, s-a prezentat Garoafa C., în vârstă de 37 ani, conducând un Opel. În porbagaj, polițiștii de frontieră au găsit un tânăr în vârstă de 19 ani, Crinu C., fiul femeii. Băiatul era ascuns sub niște pături. Mama sa le-a spus polițiștilor că a recurs la această metodă deoarece băiatul nu avea documente de călătorie şi procură notarială din partea tatălui.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetarea părinţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar Crinu C. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.