O parte din lucrările pe străzile din centrul istoric, finalizate până la...

O parte din lucrările pe străzile din centrul istoric, finalizate până la iarnă. Cum vor arăta Piața Unirii și Piața Libertății, după reabilitare

5
DISTRIBUIȚI

10325174_829820343724522_641633861133395591_n

Până la prima ninsoare, timișorenii se vor putea plimba din nou pe unele din străzile și piețele din centrul istoric, care în acest moment sunt reabilitate cu bani de la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut, astăzi, de Nicolae Robu, care a ținut să precizeze că lucrările în centrul istoric sunt în grafic, asta deși proiectul a fost unul “foarte, foarte greu”, mai ales că s-au făcut numeroase descoperiri arheologice.

“S-a impus reproiectarea în urma descoperirilor arheologice, ori reproiectarea nu poți să o faci pe bucăți. Acum, deja se dă unde verde pentru efectuarea de lucrări pe proiectul ajustat și se poate vedea că în Piața Libertății a început pavarea, pe strada “Fără nume” și pe strada Praporgescu de asemenea s-a făcut în cea mai mare parte pavajul cu piatră cubică”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, pe toate cele zece străzi și patru piețe din arealul centrului istoric va fi folosită doar piatră naturală pentru pavare, de dimensiuni diferite.


Mai mult, pe principalele alei care vor deveni pietonale, strada Vasile Alecsandri, strada Lucian Blaga, strada Mercy și strada Eugeniu de Savoya, în zona centrală va fi folosit și granit de dimensiuni mai mari.

“În Piața Unirii se folosește și o cărămidă clincherizată, este ceva mai special care este în acord cu tradiția locului și cu ceea ce s-a descoperit și prin săpăturile arheologice. Vor fi anumite cercuri concentrice din cărămidă clincherizată și piatră cubică. În Piața Libertății vom avea arbori de mici dimensiuni care ne vor permite să punem în valoare clădirile, desigur, după ce vor fi și reparate, și monumentul  din piață”, a mai dezvăluit Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, proiectul de reabilitare a centrului istoric se va termina anul viitor, însă până la venirea iernii estimează că vor fi finalizate lucrările în Piața Libertății, strada Lucian Blaga, strada “Fără nume”, strada Praporgescu, Piața Țarcului și poate și pe strada Vasile Alecsandri.

Foto: Eye in the Sky

5 COMENTARII

  1. Intrebare pentru administratie:
    care a fost motivatia in temeiul careia au exclus totalmente orice petec de pamant, de iarba, flori, arbusti etc. Orice petec de natura, fireasca, asa cum era , a fost distrus, eliminat. Probabil vor fi puse cateva ghivece din acelea uriase cu ceva panselute, sau palmieri (mai stii?).
    Asadar, ce a gandit mintea lor?
    Cine spune ca asa este bine? Dupa criteriile cui?
    Interesul cui?

  2. Nu e rau ce se face, chiar era necesar, dar parca ar trebui o parcare subterana pe acolo!! Ce spuneti domnule Robu? Restul strazilor din Cetate doar pietonale, sa se termine cu circulatia aia pe acolo, gatuita si fara locuri de parcare!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.