Oprescu despre noua majoritate CGMB: Avem, după atâta timp, o formă structurală...

Oprescu despre noua majoritate CGMB: Avem, după atâta timp, o formă structurală legală a consiliului

0
DISTRIBUIȚI

oprescu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, privind formarea unei noi majorităţi în CGMB, controlată de PSD, că important este că există „o formă structurală legală a consiliului” şi că speră să fie uitate „tulburările de genul care-i mai consilier general decât alt consilier general”, scrie Mediafax. „Important este că există o formă structurală legală, subliniez legală, după atâta timp şi după şedinţele acelea interplanetare. Faptul că există o formă legală a consiliului, faptul că au fost reluate toate hotârările care şi-au arătat deja efectele de-a lungul timpului, din martie până în prezent, înseamnă că oamenii privesc cu seriozitate la ce-i de făcut”, a declarat primarul general, joi, după stabilirea noii majorităţi PSD, PC şi PP-DD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Primarul a mai arătat că, în condiţiile în care s-a obţinut o majoritate simplă în CGMB (jumătate plus unul dintre consilieri), pentru proiectele care au nevoie de aprobarea a două treimi dintre consilierii generali vor fi necesare discuţii. „Dacă se reaşează (CGMB – n.r.) şi sper că s-a reaşezat putem merge înainte cu proiectele care oricum trebuie luate din nou în discuţie şi revotate.


Cele care au nevoie de majoritate cu două treimi trebuie reluate şi trebuie discutate cu ceilalţi”, a mai spus Oprescu.

ACL Bucureşti susţine că PSD recurge la abuzuri şi a reuşit să calce în picioare propria ordonanţă a traseismului politic forţând excluderea a trei consilieri generali ai PP-DD care s-au declarat independenţi, alianţa cerând prefectului să atace şi hotărârile votate joi în CGMB, scrie Mediafax.

„PSD&acoliţii săi din CGMB recurg la toate abuzurile posibile cu unicul scop – politic, financiar şi electoral – de a stăpâni Bucureştiul ca pe propria feudă”, spun reprezentanţii ACL Bucureşti într-un comunicat. Aceştia anunţă că PDL şi PNL Bucureşti vor ataca la prefectură şi în instanţă hotărârile adoptate în şedinţa de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), întrucât au fost votate de o majoritate „ilegal constituită”.

„ACL Bucureşti cere prefectului să aplice aceeaşi unitate de măsură atacând în contencios administrativ hotărârile adoptate astăzi abuziv de consilerii PSD şi acoliţii lor, la fel cum a procedat şi atunci când a executat scurt comenzile politice ale lui Victor Viorel Ponta. Motivul: hotărârile de astăzi au fost adoptate de majoritatea PSD constituită ilegal. Un exemplu de abuz marca PSD: în disperarea de a obţine o majoritate în CGMB, PSD a reuşit «performanţa» să calce în picioare propria ordonanţă a traseismului politic promovată de premierul şi preşedintele PSD, V.V. Ponta. PSD a forţat excluderea ilegală din CGMB a trei consilieri PP-DD care, în baza ordonanţei lui V.V. Ponta, s-au declarat independenţi. Asumarea independenţei politice de către cei trei consilieri ex-PP-DD interzice excluderea din CGMB”, se spune în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.