Pacienții care au nevoie urgent de îngrijiri medicale nu vor mai fi...

Pacienții care au nevoie urgent de îngrijiri medicale nu vor mai fi tratați pe holul Spitalului Municipal Timișoara. Ce lucrări anunță managerul instituției

1
DISTRIBUIȚI

municipal

Spațiu mult prea mic pentru numărul mare de pacienți care trec pragul Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. În aceste condiții, medicii sunt nevoiți să-i consulte pe bolnavi în saloane improvizate pe holuri. Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timișoara, anunță că, în sfârșit, spațiul destinat Unității de Primiri Urgențe va fi extins și modernizat, după ce Primăria Timișoara, care administrează spitalul, a finalizat toată documentația necesară pentru începerea achiziției de lucrări.

„Este un proiect foarte important pentru spitalul municipal, vorbim practic de modernizarea și refacerea întregului spațiu, extinderea lui cu 355 de metri, în curtea interioară a spitalului.


Unitatea de Primiri Urgențe mult extinsă, remodelată și utilată va asigura la un nivel superior primirea urgențelor grave de către spitalul nostru. Vorbim de cel puțin 16 paturi care vor fi acolo și care vor permite adresarea simultană a serviciilor medicale pentru pacienți și, de asemenea, va face legătura cu clădirea anexă unde se desfășoară în momentul de față marea majoritate a activității de imagistică medicală”, a explicat Octavian Mazilu.

Potrivit managerului Spitalului Municipal Timișoara, tot spațiul de la intrarea comună care permite accesul în spital va fi desființat, astfel că aparținătorii nu vor mai da nas în nas cu pacienții care au nevoie urgent de îngrijiri medicale. „Se va face un spațiu nou cu alte circuite care vor separa accesul pacienților gravi aduși cu Salvarea, accesul pacienților care vin fără Salvare, dar tot la Urgență, accesul pacienților cronici sau al aparținătorilor în spital”, a conchis Octavian Mazilu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.