”Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân”, o premieră de SUCCES...

”Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân”, o premieră de SUCCES a Teatrului Național din Timișoara. Cum decide publicul cursul poveștii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

19

Un spectacol de teatru  schimbător ca viața a deschis stagiunea Teatrului Național din Timișoara, duminică seara. Dacă au fost la repetiții au venit și la premiera absolută, iar dacă au fost la premieră, au ieșit cu gândul că își vor lua bilete și la spectacilul de miercuri. Acesta e efectul coproducției din această stagiune realizată de Teatru Național din Timișoara și Badische Staatsteater din Karlshruhe, Germania. Un performance pe textul dramaturgului Peca Ștefan (după o cercetare pe care acesta a realizat-o intervievând peste 100 de persoane din Timișoara și Karlsruhe), reunind doi actori ai Naționalului timișorean (Sabina Bijan și Colin Buzoianu) și doi actori germani (Sophia Löffler, Jan Andreesen), un regizor german (Malte C. Lachmann). Scenografia este semnată de Anna van Leen, iar video design-ul de Lucian Matei.

”Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân” se joacă în funcție de votul publicului și face vorbire despre cum fiecare simte diferit înaintarea în vârstă. Unii vor ca viața să se termine cât mai repede. Alții nu ar lăsa-o să treacă pentru nimic în lume. Suntem vreodată cu adevărat pregătiți să murim? În general, ne luăm propriile decizii. Alteori, însă, când viața intervine, finalul e imprevizibil. La fel se întâmplă lucrurile și în acest spectacol. Publicul votează situații. De trei ori. Apoi, cineva din public decide „prelungirile”, și totul se termină când s-a scurs timpul: 60 de minute de joc. Se joacă în română, în engleză și în germană atât de viu încât simți și înțelegi fiecare replică în parte. Ori de câte ori vezi spectacolul, e ceva diferit, pentru că, în funcție de ce anume alege publicul, se joacă alte scene. Indiferent ce se întâmplă, la finalul celor 60 de minute, spectacolul se încheie brusc.


Ca viața.

Următoarea reprezentație a spectacolului „Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân” va avea loc miercuri, 10 septembrie, de la ora 19,00, la Sala 2 a Teatrului Național Timișoara. Bilete se mai găsesc la Agenția TNTm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.