Pentru alegerile prezidențiale, BEJ Timiș se mută „acasă” la Eugen Dogariu și...

Pentru alegerile prezidențiale, BEJ Timiș se mută „acasă” la Eugen Dogariu și Titu Bojin. Cum a comentat prefectul de Timiș acuzele opoziției care spune că alegerile prezidențiale vor fi fraudate VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

eugen dogariu la pressalert live04_resize

Pregătirile pentru alegerile prezidențiale merg ca la carte la nivelul județului Timiș, asta a susținut prefectul Eugen Dogariu, care a fost invitat în această seară la PRESSALERT LIVE. Până acum au fost emise hotărârile de guvern aferente alegerilor și s-a început amenajarea Biroului Electoral Județean care de la acest scrutin va funcționa la Prefectura Timiș. „Sediul BEJ va fi la clădirea Palatului Administrativ, ceea ce ne va da posibilitatea unei relații mai directe și mai scurte, prefectura organizând condițiile tehnice vom fi mai aproape să răspundem la solicitări. Preluarea documentelor se va face tot acolo, cu o implicare mai mică din punct de vedere logistic.


Prin tot ceea ce încercăm să facem vrem să dăm o transparență cât mai mare procesului”.

Până acum au fost aleși vicepreședinții BEJ, Radu Hericu și Eduard Smântâmă, și președintele Titu Bîrcean, urmând ca selecția președinților secțiilor de votare să aibă loc în curând. „Încercăm să venim în sprijinul doritorilor, să trecem peste micile probleme. Începând cu alegerile europarlamentare cei care doresc să fi președinți de secții de votare trebuie să aibă experiență sau să aibă absolvit un curs organizat de Autoritatea Electorală Permanentă. Un curs la va fî organizat în 17 septembrie și altul cu câteva zile înainte de termenul limită de depunere a dosarelor”, a spus Dogariu.

Legat de acuzele opoziției că prefectul ar vrea să fraudeze alegerile, Dogariu a comentat că „cu mine prefect este al șaselea proces electoral. Nu cred că au fost discuții în cadrul celor șase procese legat de modul cum au fost organizate. Din acest motiv încercăm să analizăm ce s-a întâmplat în fostele procese electorale din punct de vedere al micilor aspecte care au deranjat. Dorința insituției prefectului este de a organiza alegerile astfel încât niciunul din actorii implicați să nu fie nemulțumiți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.