Pentru gestionarea spaţiilor verzi din Timişoara, primarul Nicolae Robu se face „manager”...

Pentru gestionarea spaţiilor verzi din Timişoara, primarul Nicolae Robu se face „manager” la Horticultura. Ce aşteaptă de la ea şi pe ce altă companie a primăriei a pus ochii

1
DISTRIBUIȚI

intretinere spatii verzi la timisoara01jgp

Problemele legate de atribuirea contractelor pentru spaţiile verzi din Timişoara. Deşi Curtea de Conturi a recomandat ca îngrijirea spaţiilor să fie făcută conform prevederilor din legislaţie, primarul Nicolae Robu şi şeful Horticultura Andrei Drăgilă nu reuşesc să ajungă la un acord.

Legea prevede să existe o decizie de principiu a consiliului local sau, dacă se face, o atribuire directă către operatorul propriu. La Primăria Timişoara mereu s-a mers pe varianta de licitaţie. Legat de discuţiile cu Horticultura, primarul a spus că „există reţineri de a asuma lucrările la preţurile care au fost stabilite pentru alţi agenţi economici. Eu am explicat că nu putem proceda la alte tarife numai prin licitaţie. Dacă printr-o competiţie deschisă unele societăţi au oferit tarife mai mici şi nu am auzit să fi falimentat pentru un an, eu pretind ca şi Horticultura să poată lucra la tarifele respective.


Desigur că unele societăţi au preţuri mai mici la unele poziţii şi altele la alte poziţii. Fiecare îşi face preţurile încât să îi meargă bine. Pe absolut toate subiectele au fost licitaţii foarte bune, corecte, în care preţul a fost cel care a contat”.

Deşi nu vrea nicicum să negocieze noi tarife cu Horticultura, primarul Nicolae Robu aruncă pisica în curtea companiei primăriei. După ce a alimentat firmele cu pedigree liberal de la bugetul local, Robu a realizat că de fapt Horticultura ar trebui să preia tot oraşul, motivând că firma are şi apartură de specialitate şi angajaţi competenţi, singura problemă fiind că momentan compania nu acceptă un tarif mai mic. Primarul aşteaptă o decizie oficială din partea firmei.

„Necesitatea unei decizii de principiu se va aplica şi cu privire la contractele pentru drumurile din Timişoara. Eu am văzut SDM executând multe lucrări şi în aprecierea mea SDM are un potenţial foarte ridicat de realizare de drumuri noi. Mai trebuie loialitate şi hărnicie şi mă ocup să induc şi aşa ceva”, a mai spus Robu.

1 COMENTARIU

  1. rusinika robisor! pute a coruptie! vezi ca se mai deschide o….brutarie!!! poate vrei sa faci revelul cantand lui jiji, borkea, coposs sau sa joci miuta cu ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.