Peste 10.000 de micuți de clasa a I-a și a II-a din...

Peste 10.000 de micuți de clasa a I-a și a II-a din județul Timiș nu vor avea din ce să învețe în următoarele săptămâni. Ce anunță inspectorii școlari

0
DISTRIBUIȚI

manuale scolare

Noul an școlar a fost marcat de scandalul manualelor școlare noi pentru micuții de clasa întâi și a II-a, care nu au mai ajuns în unitățile de învățământ în prima zi de școală. Ieri, ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, le-a solicitat inspectoratelor școlare județene, în regim de urgență, să completeze stocurile de manuale școlare vechi pentru micuții de clasa întâi, iar pentru clasa a II-a să se folosească vechile manuale, existente deja în școli.

Totuși, Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, estimează că va mai dura cel puțin două săptămâni până când toate manualele școlare vor ajunge pe băncile micuților de clasa întâi și a II-a.


„Se vor face comenzi pentru retipărirea manualelor școlare pentru clasa I, iar la clasa a II-a avem 10 % din manuale tipărite, care sunt deja în școli, restul trebuie comandate. Luni vom strânge necesarul de manuale din fiecare școală, contactăm editurile pentru a lansa comenzile și sperăm în două săptămâni să fie distribuite”, a precizat Francisc Halasz.

În aceste condiții, aproximativ 10.000 de micuți din județul Timiș nu vor avea din ce să învețe în următoarea perioadă.

„Ministrul Educaţiei Naţionale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor şcolare şi a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceştia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educaţional modern, eficient, adaptat realităţilor şi nevoilor societăţii contemporane”, se apără reprezentanții ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.