Piața Libertății, aproape de final. Cu ce mari orașe ale lumii promite...

Piața Libertății, aproape de final. Cu ce mari orașe ale lumii promite primarul Robu că va concura

3
DISTRIBUIȚI

piata libertatii now

Vești bune pentru timișorenii sătui de șantiere. Primarul Nicolae Robu a promis că dacă vremea va fi favorabilă, pavarea Pieței Libertății ar putea fi gata în curând.

„Puțină răbdare și veți vedea Piața Libertății gata.


Dacă vremea va fi bună, atunci până la sfârșitul lunii octombrie sunt șanse să finalizăm pavarea în Piața Libertății. Deja sunt indicii clare cum va arăta și cred că place tutror. Evident că și acolo vom avea bănci, vom avea niște pomișori plantați în jurul băncilor, au fost folosite principii de reorganizare și reamenajare a pieței așa cum e în Roma, cum e în Florența, Paris, Londra, unde vreți, așa va fi și la noi în zona istorică”.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 65,5 milioane de lei cu TVA, valoarea asistenţei financiare nerambursabile fiind de aproximativ 52 de milioane de lei. Municipalitatea a predat amplasamentul către Romprest, pentru începerea lucrărilor, la finele lunii octombrie, în 2013. Termenul calculat de execuţie este de 21 de luni.

3 COMENTARII

  1. Vremea va fi din ce in ce mai favorabila – in sensul ca e toamna si vine iarna, cu tot ce e normal in aceste anotimpuri – dar nu pentru lucrul pe santiere, asa ca pavarea pietei „ar putea” fi gata si „mai tarziu”. Aceeasi „precizie” privind finalizarea lucrarilor, de intarzieri fiind responsabil „timpul probabil”.

    Daca „principiile de reorganizare și reamenajare a pieței” folosite, precum si multele milioane cheltuite ne vor ajuta sa ne imaginam ca Timisoara, oras prin excelenta de campie, ar fi amplasata pe cele sapte coline ale Romei, sau inconjurata de minunatele coline din Toscana, asemenea Florentei, am fi uimiti de performantele edilitare. Cum aceasta este improbabil, la promisiunea „unde vreți, așa va fi și la noi …” credem ca, in cuptorul de beton si pavaj, care va deveni Piata Libertatii, asemanarea pe care vom fi obligati sa o „vrem” va fi cu Al Hillah, mai ales daca „pomisorii” plantati in jurul bancilor vor fi, conform traditiei actualului mandat, niste palmierasi …

    O certitudine ramane blocarea circulatiei pe strada Vasile Alecsandri, care usura accesul din nordul orasului spre zona centrala, aproape in linie dreapta. E bine sa fie inchise circulatiei strazile existente, urmand sa fie cheltuiti bani pentru tot felul de „inele”, stiut fiind faptul ca drumul cel mai scurt intre doua puncte este… cercul!

  2. Serios? „Dacă vremea va fi bună”? Newsflash: în iulie/august vremea a fost bună şi tot degeaba, s-a avansat cu viteza stelei-de-mare spre finalizarea proiectului. E mişto scuza asta cu toamna plouă – de aia n-am putut finaliza piaţa, e ca aia cu iarna e frig şi ninge – de aia nu avansează proiectele de infrastructură aşa cum ar vrea cetăţenii.

  3. Sa duca proiectul la bunsfarsit si sa seduca la Zapada (tras pe nas) la Ibiza, s a nu uite sa l ia si pe dinulescu ca tot ze ling ca niste prostituate ce sunt,
    Robule lasane ca-I jale cu gandirea cu tine si gandirea ta de feibucist ;)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.