Povestea de SUCCES a timișoreanului care a devenit unul dintre cei mai...

Povestea de SUCCES a timișoreanului care a devenit unul dintre cei mai puternici manageri din lume. Cum a reușit să facă istorie în Japonia

2
DISTRIBUIȚI

calin_dragan_15765200A fost numit ”cel mai puternic CEO din lume”. Este timișorean și știe ce face. Anul acesta a fost numit ”managerul anului” în Japonia. Are pe mână o afacere cu 8.000 de oameni și 4 miliarde de euro. În 2011 lui Călin Drăgan i s-a propus să conducă Coca – Cola Japonia. „Călin Drăgan preia postul de director de operaţiuni – corporate officer, and executive director of operations & business transformation – în cadrul sistemului Coca-Cola din Japonia. Această mutare face parte din practicile de dezvoltare a talentelor în cadrul sistemului Coca-Cola HBC”, au spus reprezentanţii companiei. De atunci a fost promovat de trei ori. În prezent revista japoneză Toyo Keyzai scrie despre el că e cel mai potent manager din țara lor.

Bărbatul de 47 de ani este născut în Timișoara și tot aici a absolvit cursurile Facultății de Mecanică Fină. Voia să se angajeze la fosta fabrică Optica, dar exact când el îşi termina studiile, fabrica îşi închidea porţile, potrivit unui interviu realizat de revista Business Magazin. A aplicat însă pentru un job la noul depozit deschis de Coca-Cola în Timişoara şi a fost recrutat în cadrul companiei.


În același interviu spunea că salariul era la acea vreme dublu faţă de cât câştiga tatăl său.

Ulterior, Călin Drăgan a lucrat în cadrul filialelor din Italia ale îmbuteliatorului în condiţiile în care în perioada februarie 2003 şi martie 2004 a fost region sales director al Coca-Cola Bevande Italy, iar între martie 2004 şi decembrie 2004 a fost field commercial director al aceleiaşi companii. Ulterior el s-a întors la cârma companiei din România, iar apoi a fost trimis în Japonia.

Premiul pe care l-a obţinut acum de la revista japoneză este deosebit din mai multe puncte de vedere, scriu jurnaliștii de la Business Magazin: ”Călin Drăgan a fost numit la 1 iulie anul trecut representative director, president şi CEO al Coca-Cola East Japan (CCEJ), o companie formată din fuziunea a patru îmbuteliatori din partea de est a Japoniei. Compania este în acest moment cel mai mare îmbuteliator din ţară şi al cincilea la nivel mondial, în funcţie de venituri. Previziunile pentru anul în curs se referă la o cifră de afaceri de aproape 4 miliarde de euro; spre comparaţie, piaţa băuturilor răcoritoare din România este evaluată la 1 miliard de euro”.

La 47 de ani, Călin Drăgan este și cel mai tânăr din clasamentul celebrei reviste japoneze, „un fapt cu puţine precedente în Japonia, ţară în care este tradiţional acceptat faptul că maturitatea personală şi profesională vine mult mai târziu“ – după cum a declarant acesta pentru Business Magazin. Pentru mine, vestea desemnării ca «President of the Year» a fost o surpriză. Foarte plăcută, de altfel, din mai multe motive“. (Sursa foto: realitatea.net)

 

 

2 COMENTARII

  1. foarte frumos,vem cu ce ne mindrii noi banatenii,insa exista o mare problema,acesti jurnalistii ori sint idiotii de put ori analfabetii,dar mai defraba sint niste resturii de prin jurnalistica,si aici ma refer la faptul ca oare iei timpiti nu gindesc inainte de a scrie un articol?????daca tot il scriu in linba Romana,dece nu scri si acele titlurii pe care acet om(bravo ptr realizare)le detine tpt in linba Romana???oare ei nu se gindesc(doar ca nu ii duce mintea pina acolo)ca nu tot Romanul stie limba Engleza,si chiar nici eu nu cunosc Engleza decit putin,si atunci te trezesti ca citesti un articol inceput in linba Romana iar la fiecare 2 rinduri apar fraze in Engleza,oare credeti ca este corect???sigur nu,insa asta ma duce la ideea ca acesti retardati de jurnalistii nu stiu nici Romana dar nici Engleza,si atunci scriu amestecat continutul,iar in final poate nici ei nu il inteleg!!!!!!!rusine tutturor jurnalistilor din Romania,indiferent de vechimea pe care o au!!!!!

    • Draga prietene, trebuie sa te dezamagesc. Esti un dobitoc! „chiar nici eu nu cunosc Engleza decit putin”, te crezi vreun academician de pui asa problema, chiar nici tu? Asta fara sa mai vorbim de faptul ca nu engleza sau necunoasterea ei e problema ta ci faptul ca, chiar nici tu nu cunosti romana decit putin, mult prea putin, si asta e problema. Dupa ce ca esti semianalfabet si timpit, de ce trebuie sa ne strici noua ziua cu postarile tale agramate si imbecile? Articolul asta e Ok pentru oricine are macar 4 clase facute la zi. Daca tu nu le ai, nu pot decit sa te compatimesc si sa te avertizez ca nu trebuie sa semnalizezi ca esti prost, se vede imediat si fara sa atragi atentia ! Cu toata compasiunea, Mishu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.