Prefectul de Timiș, atac dur la primarul Robu, legat de finanțarea pentru...

Prefectul de Timiș, atac dur la primarul Robu, legat de finanțarea pentru spitalul de copii: „A mers cu un politicianism nelalocul lui zile întregi, spunând că acești bani nu există” UPDATE Cum a reacționat Robu VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

eugen dogariu la pressalert live04_resize

Prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, l-a criticat pe primarului Timișoarei, Nicolae Robu. Invitat în această seară la PRESSALERT LIVE, reprezentantul guvernului în teritoriu a comentat pe marginea atacurilor repetate la adresa guvernului pe tema finanțării pentru ridicarea unei noi aripi la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Legat de cei cinci milioane de lei alocați prin hotărâre de guvern, Dogariu a spus că „ în acest moment există hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial prin care se alocă cei cinci milioane de lei pentru finalizarea acestui obiectiv. (…) Direcția de Sănătate Publică primește fila de buget, încheie un contract cu primăria și în baza acestui contract se decontează lucrările pe baza devizelor”.

Faptul că Robu neagă în continuare că guvernul Ponta ar fi alocat bani pentru spitalul de copiii l-a deranjat pe prefect, care a declarat că „nu am înțeles din nou de ce domnul primar, care este profesor universitar, care are o cultură ridicată, a mers cu acest politicianism nelalocul lui zile întregi, spunând că acești bani nu există.


Cred că era elegant și fair-play să admită da, au venit banii, îi vom folosi pentru spitalul de copii, aveam nevoie de mai mulți. Nu am înțeles de ce această lipsă de eleganță față de guvern. S-ar putea să îi fie mai greu să spună cinci milioane decât zero lei”.

Întrebat dacă nu se teme de un atac al primarului pentru discursul său dur, Dogariu a replicat că „nu cred că am greșit sau e deplasat ceea ce am spus până acum. Ca și iubitor de sport, domnul Robu îmi va da dreptate în ceea ce privește eleganța politică”. Dogariu a spus că momentan nu ia în calcul o revenire în politică după finalizarea activității în slujba guvernului.

UPDATE Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a răspuns astăzi acuzelor prefectului Eugen Dogariu pe tema finanţării pentru Spitalul de Copii, făcute aseară la PRESSALERT LIVE. Primarul a spus că „nu doresc să comentez pe marginea acestor acuze”. Totuşi, la doar câteva secunde Robu a spus că „banii nu au venit nici la DSP, nici la primărie şi în absenţa unui extras de cont nu pot purta discuţii”. Mai mult, Robu a spus că apelurile sale către guvern nu au nimic politicianist şi că îşi face doar datoria de a cere bani. Edilul s-a arătat iertător cu prefectul despre care a spus că „îşi face doar datoria. Cea apolitică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.