PREMIERĂ electrizantă la Teatrul Național din Timișoara, în pași de tango. Când...

PREMIERĂ electrizantă la Teatrul Național din Timișoara, în pași de tango. Când au loc următoarele reprezentații DE NERATAT ale „Mariei de Buenos Aires” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-842385112">

03_resize

Teatrul Național din Timișoara a început stagiunea 2014 – 2015 în forță,cu piese care se joacă cu casa închisă.

„Emoție în stare pură”, „magie”, „fabulos” – sunt numai câteva din exclamațiile pe care le-am putut auzi la finalul Mariei de Buenos Aires, noua premieră a Teatrului Național din Timisoara care a avut loc sâmbătă seara, spectacol semnat de Ada Lupu pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer.

Un spectacol în care Nuevo Tango Quintet cântă live și îi susține sonor pe actorii Sânziana Târța, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Crăescu, Corina Dohanici, Adriana Sâncrăian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lăzărescu, Adrian Cozan, ca și pe dansatorii Cristina Daju și Silviu Gușat. Un spectacol unde teatrul, muzica și dansul se întâlnesc în coregrafia semnată de Răzvan Mazilu, ținutele designerului Alina Lățan și cu pantofii speciali de dans creați de Dumitru Mihăică, în spațiul scenografic construit de Zsolt Fehervari.

„Mi-am dorit foarte mult ca acest spectacol să fie mai mult decât o întâlnire între diferite forme de artă,și între artiști diferiți, mi-am dorit ca acest spectacol să fie un loc și un timp în care să ne descoperim și să trăim împreună emoții, senzații – actori, muzicieni, dansatori  și public deopotrivă; mi-am dorit ca Maria de Buenos Aires  să devină o experiență personală a fiecărui spectator în parte. Sper că am reușit și acest lucru mă face foarte fericită”, declară Ada Lupu, regizorul spectacolului.

Atmosfera a fost atât de electrizantă încât primarul orașului, Nicolae Robu, nu a putut refuza invitația la dan, și a pășit în tango, lângă scenă, în timpul spectacolului.

”Mi-am dorit ca Maria de Buenos Aires  să devină o experiență personală a fiecărui spectator în parte”

Maria de Buenos Aires este un spectacol al emoțiilor intense, iar publicul a putut experimenta acest lucru în luna iunie, cu ocazia avanpremierei oferite de Teatrul Național. Urmarea, firească: Maria de Buneos Aires este un spectacol care se joacă cu casa închisă. Pentru premiera de sâmbătă, 20 septembrie, biletele au fost epuizate cu aproape o lună înainte, iar pentru spectacolul de marți, 23 septembrie, de asemenea. Următoarele reprezentații sunt programate duminică, 19 octombrie, respectiv miercuri,19 noiembrie.

Maria de Buenos Aires nu este singurul spectacol al Naționalului care se joacă ”sold-out”. Toți acești ani în care Teatrul a fost alături de publicul său prin titlurile pe care le-a pus în scenă, are ca efect răspunsul pe care spectatorii îl dau văzând și revăzând spectacolele Naționalului, spun reprezentanții instituției. Astfel, M-am hotărât să devin prost, Anna Karenina, Boala familiei M, O scrisoare pierdută sau Piața Roosevelt sunt doar câteva dintre spectacolele pentru care e necesar să rezervați bilete din timp, pentru că se epuizează de îndată ce sunt puse în vânzare la Agențiile de bilete sau online, pe site-ul teatrului.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.