Premierele stagiunii la Teatrul german din Timișoara. Ce spectacol a fost selectat...

Premierele stagiunii la Teatrul german din Timișoara. Ce spectacol a fost selectat pentru festivalul național

0
DISTRIBUIȚI

sala teatru germanPrimele două premiere ale teatrului german timişorean vor vedea luminile rampei încă din această toamnă. În cadrul programului dedicat dramaturgiei contemporane, teatrul german va pune în scenă spectacolul „Nepal” de Urs Widmer, coordonat şi interpretat de actorii Konstantin Keidel şi Franz Kattesch, care va avea premiera în data de 17 octombrie, în sala Studio a teatrului maghiar. Noua stagiune consemnează şi prima colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, care va realiza un spectacol despre cafea, într-o coproducţie cu teatrul maghiar, a cărui premieră este programată pentru ziua de 8 noiembrie.

O premieră pe un text din repertoriul clasic este în pregătire pentru luna ianuarie a anului viitor, sub semnătura regizorului Bocsárdi László iar teatrul de mişcare va fi abordat cu premiera „Hotel P.M.”, a cărui regie şi coregrafie va fi semnată de Andreea Gavriliu şi a cărei montare va fi finalizată în luna martie.


În primăvara viitoare revine la teatrul german timişorean şi Alexandru Dabija, cu un spectacol în premieră absolută, „Bremen”, o adaptare realizată de dramaturgul Ştefan Peca după basmul fraţilor Grimm, „Muzicanţii din Bremen”.

Din această toamnă, colectivul teatrului are doi actori noi: Oana Vidoni, absolventă a secţiei de actorie în limba germană a Universităţii de Vest, şi Harald Weisz, student în ultimul an al aceleiaşi universităţi.

 Festivaluri şi turnee

Musicalul „Cabaret” a fost inclus în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru şi va avea două reprezentaţii la Teatrul Naţional din Bucureşti iar spectacolul „Nepal” va reprezenta teatrul german timişorean la Festivalul Interetnic de Teatru care se desfăşoară în această toamnă la Miercurea Ciuc. Teatrul german va organiza, tot în această toamnă, Festivalul European de Teatru „Eurothalia”, propunându-şi să exploreze diverse tendinţe şi curente din teatrul european, precum teatrul clasic sau dramaturgia contemporană, teatrul cu mize sociale sau dansul contemporan. Împreună cu liceul „Nikolaus Lenau” în primăvara anului viitor se va organiza Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret în Limba Germană de la Timişoara.

În luna martie, teatrul timişorean va întreprinde pentru prima dată un turneu în Luxemburg, unde va susţine mai multe reprezentaţii cu spectacolul „Pescăruşul” de Cehov, în regia lui Yuri Kordonsky şi scenografia lui Dragoş Buhagiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.