Președintele PSD Timiș, Titu Bojin, a dezvăluit la PRESSALERT LIVE câți primari...

Președintele PSD Timiș, Titu Bojin, a dezvăluit la PRESSALERT LIVE câți primari va racola în următoarea perioadă. Cine este „nababul” care va intra în PSD VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

titu bojin 111

Invitat la PRESSALERT LIVE, președintele Consiliului Județean Timis și al PSD Timiș, Titu Bojin, a declarat că se așteaptă să îngroașe rândurile formațiunii din care face parte cu aproximativ 20 de primari din rândul PNL și PDL. Bojin susține că era nevoie de acestă ordonanță pentru că este o măsură corectă și că deocamdată niciun consilier, viceprimar sau primar din Timiș nu a trecut din niciun partid la PSD sau la alte partide, dar că acest lucru se va întâmpla cât de curând.

„În mod normal eu cred că era nevoie de această clarificare. S-au făcut compromisuri, pentru a fi echitabili numeric. Au fost oameni care au candidat din obligația de a candida, dar nu cu sufletul deschis pentru partidul pe care l-au reprezentat în acele tabele. Cred ca de data aceasta, chiar dacă pare electorală ordonanța, nu e obligatoriu ca la sfârșitul celor 45 de zile să fie așa cum gândesc cei care sunt optimisti, doar în poziția lor. Dacă ar fi să citez marii clasicii în viață din Timiș, pe domnul Ostaficiuc și pe domnul Robu, ei anunțau că în condițiile în care se va da, acestă ordonanță ar fi în județ ca un bumerang și că mai mulți primari vor merge înspre PNL sau PDL și vor pleca din zona noastră, din zona PSD. În aceste aceste conditții cred că ordonanța e bine venită în județul Timiș. Și, optimist fiind, sunt convins ca dânșii au avut dreptate din punctul dorinței, dar pentru ca aceasta să se realizeze mai trebuie să treacă timp”, a explicat Titu Bojin.

Președintele Consiliului Județean Timiș a mai spus că această nou[ rearanjare îi va ajuta pe votanți să înțeleagă din ce partid face parte fiecare primar, dar și cei care candidează la alegerile prezidențiale, pentru că în acest fel vor ști pe cine se pot baza în campaniile electorale. „Este bine pentru popor, pentru votanți, pentru că se pot uita în ochii celui cu care au mers în alegeriile din vara sau din toamna lui 2012, sau acum la alegerile prezidențiale și vor şti că primarul este PDL-ist, PSD-ist sau PMP-ist. Omul știa la momentul respectiv că e USL-ist și acum e mai bine să ştie ce e.


Cred că și Blaga și Ionhannis ar vrea să știe atunci când vin în județul Timiș care dintre primari pot fi lângă ei pe scenă și care îi pot susține în campanie” a mai spus Bojin.

Pentru că ordonanța se aplică timp de 45 de zile, Bojin a spus că sunt multe posibilități ca cineva să se răgândească și să plece dintr-un partid, însă din PSD vor pleca doar unul s-au doi. Acesta a mai explicat că este convins că de la PDL vor „migra” 20 de primari către alte partide, nu neapărat la PSD, și că la PSD vor merge între 10 și 20 de primari. „Nu aș vrea să fie niciun pesedist care pleacă din partid. În condițile în care sunt în concurență cu PNL sau PDL am interesul să indentific primarii care merită cunoscuți. Dintre aceștia, între 10 și 20 de primari vor veni în PSD. E posibil să plece și de la noi, unul sau doi”.

Întrebat de  ce are nevoie PSD de primarul Ilie Todașcă din Săcălaz despre care se știe că are probleme cu legea, Bojin a răspuns că: „nu este la noi, dar a fost exclus din PDL, iar acum urmează să discutăm cu el ca să vină înspre noi. În calitate de președinte al unui partid serios, problema se pune de a-i acorda și domnului Todașcă și altor consilieri șansa, atâta timp cât nu sunt condamnați sau nu au suspendare. În condițile astea eu nu i-aș pune în linia întâi cu supărare. În primul rând, interesul meu e pentru județul Timiș și acum scopul meu e să câștigăm alegerile prezidențiale în județul Timiș, atât în primul cât și în al doilea tur”. În cazul negocierilor pentru majoritate în Consiliul Local Timişoara, Bojin că lasă această problemă preşedintelui organizaţiei municipale, Sorin Grindeanu, şi viceprimarului Traian Stoia.

„În politică se fac și compromisuri și noi trebuie să fim corecți. Interesul nostru e să aducem ultimul vot către candidatura domnului Ponta. Cu orice preț, dar în mod cinstit. În politică dacă nu ești învățat să înghiți broaște nu ai de ce să stai” – a susținut cu tărie președintele Consiliului Județean Timiş. Acesta a menționat că luptă ca în noiembrie, când vor fi alegerile prezidențiale, câștigător în județul Timiș să fie candidatul PSD, Victor Ponta, atât în primul cât și în cel de al doilea tur. „În primul rând, interesul meu e pentru județul Timiș și acum scopul meu e să câștigăm alegerile prezidențiale în județul Timiș atât în primul cât și în al doilea tur. Să câștig primul loc cu candidatura lui Victor Ponta”, a spus Bojin.

 

2 COMENTARII

  1. D-le Bojin,cel ce tradeaza o singura data,sa fiti convins ca va trada tot timpul.TOT TRADATOR SE VA NUMI.Ordonanta este o rusine a democratiei.De fapt,partidul de jena,urmasa PCR.ESTE DE TOATA JENA.Santeti de fapt familiarizat cu PCR.Demn urmas.Nu uitati un lucru,nici un copac nu a urcat pana la cer,si inca ceva,roata se invarte.VINE SI VREMEA DECONTULUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.