Prima generație de elevi care a terminat școala profesională după model german...

Prima generație de elevi care a terminat școala profesională după model german din Timișoara, a semnat, astăzi, contractele de muncă. Cum și-au schimbat absolvenții mentalitatea

0
DISTRIBUIȚI

scoala-profesionala01_resize-640x426

14 din cei 17 copii care s-au înscris în prima clasă profesională după model german din județul Timiș au fost și angajați, astăzi, în cadrul companiei partenere. Potrivit reprezentanților companiei, absolvenții au avut parte de o schimbare de mentalitate în cei doi ani de școală. „Prima generație este un model de bună practică. Cei 17 copii au trecut de la un nivel la care nu prea dădeau pe la școală și aveau un dezinteres vizavi de clasă, la un moment în care avem absenteism zero și avem prezență la practică sută la sută și interes pentru partea practică. E una să mergi în practică, să stai lângă mentor și să nu întrebi nimic, și cu totul altceva să arăți interes și să-ți placă domeniul respectiv”, a precizat Alina Bratu, reprezentanta companiei.

Cei 14 absolvenți ai Școlii Profesionale de la Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I” au fost angajați în specializarea în care s-au pregătit, adică electricieni.


Pentru a-i stimula să vină la școală, elevii au primit o bursă de 200 de lei din partea statului, plus o altă bursă de 200 de lei din partea companiei partenere. Pentru a beneficia de acești bani, absolvenții școlii profesionale după model german nu aveau voie să facă absențe și să aibă o medie peste șapte.

În acest moment, compania din domeniul automotive din Timișoara sprijină alți 56 de elevi din două clase, una de electricieni și una de electromecanici. „Exceptând bursa pe care o primesc, nu au avut parte de niciun altfel de stimulent. Este înțelegerea lor că dacă se țin de școală doi ani de zile, la finalul școlii profesionale, au un loc de muncă și o calificare. E nevoie de forță de muncă bine calificată, iar dacă continuăm să-i luăm de pe piață și să-i învățăm timp de două, trei, cinci luni în companii, nu asta este soluția. Nu ajuți societatea, ci doar pe tine și cred că este responsabilitatea fiecărei companii mari să investească și în orașul în care este, nu doar în propria curte”, a mai precizat Alina Bratu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.