Primarul Nicolae Robu visează din nou. Ce planuri are să facă rost...

Primarul Nicolae Robu visează din nou. Ce planuri are să facă rost de bani pentru a ridica parcări în spatele magazinului Bega şi în zona Oituz

0
DISTRIBUIȚI

parcare-modex-5Primarul Timişoarei Nicolae Robu are din nou planuri măreţe cu privire la parcările din oraş, în ciuda faptului că investitorii se lasă aşteptaţi. Edilul a comentat astăzi legat de faptul că Mioara Simcelescu doreşte amenjarea unei parcări în vecinătatea Cazarmei U. „Probabil că, prin noua configuraţie a sistemului de trafic pe inelul 1, se pot oferi şi locuri de parcare. Nu exclud nici oferirea pobilităţii ca cineva care se oferă să amenjeze şi o parcare subterană. Dacă vom avea la dispoziţie zona Mărăşti, unde se intenţionează să se facă o parcare subterană, vom amenaja o astfel de parcare”.

Chiar dacă pentru parcarea din spatele magazinului Bega edilul nu a găsit investitori, acesta a spus că „ţinta mea este ca pe Oituz să construim o parcare supraterană cu zece etaje şi dacă facem asta parcarea pentru zona de Nord din vecinătatea centrului istoric va fi rezolvată.


Am propus Univesităţii de Vest să se gândească ce ar dori la schimb din partea primăriei pentru a ceda clădirea aceea. Evident că trebuie să fie vorba despre un schimb reciproc avantajos. Municipalitatea să poată rezolva o problemă de urgenţă şi UVT să se poată alege cu ceea ce i se potriveşte mai bine”. Robu susţine că municiplitatea va amenaja parcările chiar şi dacă nu va avea fonduri private, urmând ca CLT să aloce bani de la bugetul local pentru investiţii.

Rectorul UVT Marilen Pirtea susține că a discutat cu primarul Nicolae Robu, că nu ține neaparat la acel spațiu de pe Oituz și că ar fi dispus că dea la schimb terenul, cu condiția ca UVT să primească un schimb avantajos. O primă propunere din partea rectorului UVT a fost Liceul Electromotor, pe care primarul nu a dorit să îl dea la schimb, motivând că momentan acolo se fac ore. Pirtea spune că UVT are în plan să își facă o grădiniță și o școală și că ar avea nevoie de o clădire în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.