Primarul Robu nu își cere scuze de la arhitecți. Cum se spală...

Primarul Robu nu își cere scuze de la arhitecți. Cum se spală pe mâini de problemele întâmpinate de proiectul noului stadion

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 206

La debutul acestei săptămâni, primarul Nicolae Robu anunţa că municipalitatea timişoreană renunţă la ideea unui concurs internaţional de soluţii pentru construcţia unui stadion. Edilul a acuzat că de vină ar fi arhitecţii, care nu au făcut documentaţia necesară. Ieri, arhitecții au emis un comunicat de presă prin care au anunțat că „arhitectul-șef al Timișoarei a avut o discuție de principiu pe această temă la OAR Național cu coordonatorul departamentului de concursuri, urmând că Primăria Timișoara să facă demersurile necesare pentru începerea organizării concursului de arhitectură în momentul în care este pregătită.


Lucrările au stagnat din cauza clarificării situației juridice a terenului destinat noului stadion, primăria urmând să solicite oficial ajutorul Departamentului național de concursuri din cadrul Ordinului Arhitecților din România în momentul clarificării acestor probleme”.

Somat public să își ceară scuze pentru defăimarea profesiei, edilul a comentat că el nu a pomenit nicăieri de Ordinul Arhitecților din Timișoara și nici nu a insultat pe nimeni.„Nu ar fi trebuit să apară o asemenea reacţie din partea arhitecţilor. Eu respect profesia. Eu m-am referit la câţiva arhitecţi care de un an de zile nu au făcut niciun pas în faţă cu acest proiect. Chiar eu să fiu acuzat de arhitecţi, eu care am înfiinţat Facultatea de Arhitectură din Timişoara? Nu avem nicio problemă cu terenul, nu știu ei despre ce e vorba”. Primarul a promis că cei care au greșit vor fi sancționați și a conchis că „nu era cazul să dea niciun comunicat că nu au fost pomeniți. Unde s-a întâmplat așa ceva că Primarul Timișoarei a defăimat ordinul arhitecților? Unde s-a întâmplat așa ceva?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.