Problemele de fond funciar vor fi rezolate în curând în Timiș. Ce...

Problemele de fond funciar vor fi rezolate în curând în Timiș. Ce schimbare a anunțat prefectul Eugen Dogariu în privința transferurilor de terenuri VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

eugen dogariu la pressalert live03_resize

Procedurile legate de restituirea terenurilor confiscate pe vremea comunismului merg bine la nivelul județului Timiș. Aceasta este asigurarea pe care a dat-o prefectul Eugen Dogariu în emisiunea PRESSALERT LIVE.

Acesta a spus că „Timișul nu este mai special, nici acum nu este finalizat procesul de împroprietărire. Suntem la final, mai avem câțiva pași pentru a încheia acest proces. Legea 165 a venit și a spus că trebuie să știm care mai sunt terenurile disponibile și care sunt cererile pe care trebuie să le soluționăm. În momentul de față la nivelul județului suntem spre finalizarea acestor situații. Sunt peste 80 de unități teritoriale care au depus actele la Cadastru.


Ne apropiem de final. În momentul în care vom avea documentații avizate, vom începe să avem ședințe de comisii de fond funciar”. Dogariu a mai comentat și că „guvernele care s-au succedat nu au urmărit cu prioritate acest proces .Au existat multe procese la CEDO. Guvernul Ponta a venit cu această lege pentru a evita astfel de situații. În acest moment există un termen și toată lumea trebuie să finalizeze, altfel amenzile sunt între 95.000 și 100.000 de lei”.

Legat de schimburile de terenuri, prefectul admite că procedura este practicată și la nivelul județului nostru și spune că „scopul acestor transferuri era de a muta oamenii care nu aveau suprafețe de teren către localități care au suprafețe de teren. În mandatul meu am făcut astfel de terenuri cu niște condiții: unitatea teritorială să declare că nu mai sunt terenuri, unitatea teritorială care primește să fie de acord și oamenii care se transferă să fie și ei de acord. (…) Am foarte multe persoane care mă roagă să anulăm un titlu de proprietate, dar el nu mai poate fi anulat decât prin instanță. Transferurile s-au făcut în baza legii”. Dogariu a spus că, mai nou, în momentul în care o unitate teritorială nu mai are la dispoziție teren, se poate adresa doar localităților limitrofe care au terenuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.