Restricţii dure în Timiş pentru prevenirea infestării cu boala limbii albastre, după...

Restricţii dure în Timiş pentru prevenirea infestării cu boala limbii albastre, după depistarea unor cazuri la graniţa cu Caraş-Severin

0
DISTRIBUIȚI

vaca

Măsuri preventive în Timiş, după ce la limita de județ cu Caraş-Severin au fost depistate cazuri de animale infestate cu boala limbii albastre. Conform unei informări emise de Prefectura Timiş, „târgurile de animale din județul Timiș rămân închise până la data de 5 octombrie, restricţia putându-se prelungi în funcţie de evoluţia bolii. Proprietarii de stâne nu au voie să permită părăsirea amplasamentului actual de către turmele de rumegătoare, până la data de 5 octombrie, după această dată, având voie să părăsească amplasamentul numai cu avizul scris al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, aviz ce se obţine prin intermediul medicilor veterinari din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare teritoriale”.

Restricţii au fost impuse şi cu privire la circulaţia rumegătoarelor pe teritoriul judeţului Timiş, care se poate efectua „numai dacă acestea sunt însoţite de formulare de mişcare emise de către medicii veterinari.


Pentru bovine este necesar şi paşaportul individual al acestora. În cazul transporturilor spre abatoare, sunt necesare în plus, certificate sanitare veterinare şi document de lanţ alimentar, completat de medicul veterinar, prin care să se certifice faptul că a fost respectată perioada de aşteptare înainte de tăiere, în urma eventualelor tratamente aplicate animalelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.