SCANDALOS O mamă vrea să dea în judecată angajații unei creșe din...

SCANDALOS O mamă vrea să dea în judecată angajații unei creșe din Timișoara, după ce au refuzat să-i primească fetița, care s-a născut cu o malformație la un picior. Ce spun inspectorii școlari

2
DISTRIBUIȚI

cresa

O mamă din Timișoara a avut o surpriză neplăcută, luni dimineața, când și-a dus fetița de doi ani la creșa de stat la care a înscris-o în această vară. Copilul s-a născut cu o malformație congenitală la picior și nu poate să se deplaseze singur, motiv pentru care angajatele de la creșă au refuzat să o primească pe fetiță, deși se afla pe lista micuților înscriși. “Asistenta-șefă de la creșă mi-a spus că îi pare rău, dar nu poate să-mi primească copilul pentru că necesită îngrijiri speciale. Pur și simplu nu au dorit să-și asume responsabilitatea de a avea grijă de ea, să o primească și mi-au spus că ele sunt doar patru femei care trebuie să aibă grijă de 30 de copii. Dar fetița mea a fost înainte la o creșă privată și acolo erau tot patru angajați la 30 de copii și mi-au primit-o”, ne-a spus revoltată Dana Bloz, mama fetiței.

Fetița a stat cu piciorul drept în gips aproape un an și jumătate, încă din primele zile în care a venit pe lume, pentru ca osul gleznei să se îndrepte.


După ce a suferit o intervenție chirurgicală complexă la Cluj, fetița are șanse foarte mari să meargă, dar pentru asta, în acest moment, trebuie să poarte niște orteze asemănătoare unor ghetuțe. Deși mama fetiței le-a explicat toate aceste lucruri angajatelor din creșă, totul a fost în zadar.

Disperată, femeia a mers și la Inspectoratul Școlar Timiș pentru a solicita lămuriri. “Cei de la creșă, care aparține de Grădinița Nr. 25, le-au spus inspectorilor școlari că fetița nu e înscrisă, deși apărea pe lista cu copiii înscriși. Asta e România, e atât de multă dobitocie în sistemul educațional. În final, Inspectoratul Școlar Timiș mă va ajuta să-mi înscriu fetița la altă creșă de stat, pentru că nu am bani să o trimit la una privată, doar că trebuie să fac rost de un aviz de intrare în colectivitate de la medicul specialist care s-a ocupat de fetiță. Copilul meu are o problemă temporară la picior, care se va corecta”, ne-a mai spus Dana Bloz.

Ce spune inspectorul școlar Cornel Petroman

Cazul fetiței de doi ani care nu poate să se deplaseze și care nu a fost primită la creșa de stat a ajuns și la urechile inspectorului școlar adjunct Cornel Petroman. “I-am spus mamei copilului să meargă mâine dimineață la o altă creșă ca să-l înscrie. Nu mi se pare normal că cei de la creșă nu au primit-o, dar nu putem să facem nicio cercetare pentru că mama fetiței nu a depus nicio plângere la inspectorat”, ne-a declarat Cornel Petroman.

Dana Bloz se gândește să facă această plângere către Inspectoratul Școlar Timiș și chiar să dea în judecată angajații din creșa de stat pentru discriminare, în următoarea perioadă.

2 COMENTARII

  1. Foarte bine le face!

    Statul ar trebui sa puna la dispozitie o cresa cu personal calificat pentru aceste cazuri, daca nu au bani sa angajeze in fiecare cresa cae un cadru pentru asa ceva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.