Se demolează clădirea în care își desfășoară activitatea Inspectoratul Școlar Timiș? Ce...

Se demolează clădirea în care își desfășoară activitatea Inspectoratul Școlar Timiș? Ce variante are conducerea instituției

1
DISTRIBUIȚI

isj

Ciprian Jichici, consilier local PNL, anunța, la sfârșitul săptămânii trecute, că o parte din clădirea în care a funcționat Liceul de Arte Plastice, aflată  în centrul Timișoarei, va fi demolată pentru a se putea realiza patru benzi de circulație pe strada 20 Decembrie 1989. Mai mult, consilierul local preciza că există posibilitatea să fie demolată întreaga clădirea în care și-a desfășurat activitatea Liceul de Arte Plastice, plus sediul Inspectoratului Școlar Timiș, dacă Fundația Caritatea, proprietarul terenului, dorește acest lucru.

Aura Danielescu, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Timiș, spune că a auzit astfel de zvonuri, dar reprezentanții Fundației Caritatea nu au informat-o despre existența acestei posibilități.


“Noi le-am solicitat prelungirea contractului de închiriere a clădirii cu încă trei ani, ei au fost de acord, dar au pus niște condiții. Cel puțin un an, nu se va întâmpla nimic cu clădirea, iar după această perioadă, dacă sunt dispuși să o vândă, noi mai avem dreptul să stăm încă 120 de zile. Nu mi s-a spus despre nicio intenție de demolare”, ne-a explicat Aura Danielescu.

Ministerul Educației Naționale plătește o chirie de 3.000 de euro pe lună pentru clădirea în care își desfășoară activitatea Inspectoratul Școlar Timiș. Aura Danielescu spune că, în acest moment, se încearcă găsirea unei soluții pentru mutarea sediului ISJ Timiș. “Am avut mai multe discuții la Primăria Timișoara pentru a rezolva situația și avem în  vedere mai multe imobile în care este posibil să ne mutăm”, a mai precizat inspectorul școlar general.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.