În sfârșit, începe distribuirea cardurilor de sănătate. Când vor ajunge la asigurații...

În sfârșit, începe distribuirea cardurilor de sănătate. Când vor ajunge la asigurații din județul Timiș

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Cardurile naționale de sănătate, un pas important pentru modernizarea sistemului de sănătate din România, au fost finalizate, după lungi tergiversări, astfel că va începe și distribuirea lor. Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, asigurații din județul nostru vor primi cardul național de sănătate acasă, prin Poștă.

Și asta după ce CJAS Timiș a semnat contractul cu Oficiul Județean de Poștă Timiș, în vederea distribuirii cardului național de sănătate. “S-a demarat astfel, unul din cele mai importante proiecte informatice ale CNAS, cel al decontării  serviciilor medicale pe baza cardului naţional de asigurat.


Cel mai important aspect al acestui card naţional de sănătate, este eliminarea birocratiei si un control foarte bun al utilizarii fondurilor pentru sanatate”, a declarat Victor Dumitrașcu, directorul CJAS Timiş.

Potrivit ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, cardurile de sănătate vor fi distribuite după data de 20 septembrie. Poşta Română va livra cardurile naţionale cu confirmare de primire, în termen de 20 de zile de la preluare, la locuinţa fiecărui asigurat pentru care a fost emis cardul naţional de asigurări sociale de sănătate, în baza cărţii de identitate şi a semnăturii de primire.

În cazul în care asiguratul nu va fi gasit la acasă, după ce distribuitorul a mers  de două ori pentru a preda cardul, acesta va returna cardul la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, după zece zile de la termenul de livrare. După acest termen, asiguratul îşi poate ridica propriul card de la Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.