Show cu 70.000 de susţinători şi promisiuni de unire, la lansarea lui...

Show cu 70.000 de susţinători şi promisiuni de unire, la lansarea lui Ponta spre Cotroceni. Cum au avut grijă strategii să-i protejeze imaginea GALERIE FOTO

4
DISTRIBUIȚI

ponta lansare 6

Victor Ponta s-a lansat, astăzi, în cursa prezidenţială promiţând unire, dar separându-se ca imagine de tot ce i-ar putea afecta drumul spre Cotroceni. Pe scena, flancată de porţi susţinute de Coloana Infinitului, nu a fost loc decât pentru o mână de oameni pe lângă susţinătorii de decor îmbrăcaţi în roşu, galben şi albastru. Lângă prezidenţiabilul Ponta şi soţia sa nu au stat decât cei fără de pată – proaspătul comisar european Corina Creţu, senatorul Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, Gabriela Szabo și şeful TSD, Mihai Sturzu, plus Iurie Leancă, venit din Republica Moldova, ca ideea de mare unire să aibă şi suport politic de dincolo de Prut. În cealaltă jumătate a scenei au stat cercetaţii de DNA, Liviu Dragnea şi Dan Şova, dar şi ministrul de externe Titus Corlăţeanu sau primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu. Au lipsit de pe scenă „greii” PSD şi baronii care au privit tot show-ul din lojele stadionului.

Pe Arena Naţional, între zecile de mii de susţinători aduşi cu autocarele din toată ţara, nu a fost atât de mare unitate. Uneperiştii au fost cu gălăgia, de multe ori scandările de galerie „Victor Ponta” acoperind discursurile care s-au auzit cu greu în partea superioară a stadionului. Demonstraţia de forţă a partidului de buzunar condus de generalul Oprea a fost finalizată cu arborarea a trei imense banere cu figura candidatului social-democrat şi sigla UNPR. Jos, pe teren, susţinătorii lui Piedone au venit cu steaguri verzi cu chipul celebrului primar care anunţă că-l susţine pe Ponta. În tribune a apărut, când Liviu Dragnea a luat prima oară cuvântul, un imens baner roşu pe care scria „Teleorman”, acesta dispărând repede din peisaj.

Vorbitorii şi-au mitraliat discursuri cu laude, dar şi sfaturi pentru Victor Ponta, Oprescu sfătuindu-l ca atunci când va ajunge „în palatul celor care cârmuiesc” să fie „de partea cârmuiţilor”. „Preşedintele care uneşte” a anunţat: „Vedeţi că iese soarele şi pe strada noastră, şi în ţara noastră. Mai avem foarte puţin , 55 de zile şi încă o bătălie de câştigat, şi vă chem pe toţi să pornim pe drumul schimbării, vă chem să fim împreună pe drumul spre marea unire a tuturor românilor (…) Sunt Victor Viorel Ponta şi vreau să fiu preşedintele românilor, al acelor români care sunt împreună, care au încredere, care sunt mândri şi care au speranţa că vor schimba ţara în bine”.


Nu l-a uitat pe Traian Băsescu care în toate imaginile proiectate a apărut în alb negru, susţinând că a învăţat ceva de la actualul preşedinte: „Am învătat ce să nu fac dacă ajung preşedintele Românie, am învăţat cum să nu mă comport, cum să nu fac de râs o ţară întreagă, cum să nu dispreţuiesc pe cei care m-au trimis acolo. Asta am învăţat”. Victor Ponta nu a uitat să transmită că vrea „dreptate până la capăt” şi „cei care au făcut României rău, şi românilor, vreau să plătească, dar nu ca răzbunare, ci pentru că am promis dreptate până la capăt. Pentru că vrem să arătăm că România este ţara în care nimeni nu este mai presus de lege, şi în care legea îl protejează pe cel mai slab”. Pesedistul a anunţat că la Cotroceni va fi „model de toleranţă , de compasiune” ca totul să se încheie cu confetti şi baloane.

4 COMENTARII

  1. Incep tot mai mult sa ma gandesc sa-mi fac carnet Rosu de PSD. cu siguranta in marea unire a lui Victor Ponta , cei care au carnet nu vor fi nevoiti sa munceasca 27 ore pe zi , iar cei care nu au carnet Rosu PSD-ist vor incepe sa fie impozitati , amendati , escortati , pt a le oferi celorlalti diferenta de ore.
    Oameni buni , mai avem un singur pas spre dictatura , cum bine spunea Ponta 55 de zile!!!

  2. Toti nea-u ingenunchieat,suntem deja-n dictatura,toti au jefuit aceasta tara , au taiat salariile, pensiile, alocatiile pt. copii au
    desfintat sindicatele , iar acum vin dupa voturi.
    -Ce dezamagire pt. acest popor……….Este tara PROCURORILOR si JUDECATORILOR, poporul lipseste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.