Situație fără precedent. Micuții de clasa întâi și a doua nu vor...

Situație fără precedent. Micuții de clasa întâi și a doua nu vor avea manuale pe bănci la începerea școlii. Cum se vor descurca învățătoarele

0
DISTRIBUIȚI

manuale scolare

Anul școlar începe în județul Timiș, la fel ca în întreaga țară, fără abecedare pe bănci pentru elevii de clasa întâi. Mai mult, nici micuții de clasa a doua nu vor avea din ce să învețe aproape două luni, potrivit estimărilor inspectorilor școlari.

Această situație fără precedent în învățământul primar a fost anticipată, încă de acum câteva luni, de Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.


“Manualele școlare pentru elevii de clasa întâi și a doua nu sunt obligatorii, reprezintă un instrument ajutător. La elevii de clasa întâi, până la venirea manualelor școlare noi, învățătoarele își vor pregăti lecțiile, iar la cei de clasa a doua, în cazul în care școala dorește sau învățătoarea solicită, se vor folosi manualele vechi care sunt la școală”, a explicat, astăzi, Francisc Halasz.

Inspectorul școlar adjunct spune că manualele școlare pentru copiii înscriși în clasele III – X, de a căror achiziționare s-a ocupat ISJ Timiș au ajuns în depozitul inspectoratului, iar 99 % dintre acestea au fost distribuite în școli, astfel că elevii vor avea din ce să învețe începând de luni.

Ministerul Educației Naționale susține că de vină pentru întârzierea manualelor școlare sunt „cei care au blocat procedura de licitație”. Licitația de desemnare a editurilor care urmau să tipărească manualele școlare a fost contestată de cei care au pierdut. „Urmează reevaluarea ofertelor, semnarea contractelor, tipărirea manualelelor, etc., ceea ce înseamnă că primele manuale școlare vor ajunge cel mai devreme în a doua parte a lunii octombrie”, a mai precizat Francisc Halasz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.