Solicitare EXTREMĂ la PRESSALERT LIVE. Pesedistul Alfred Simonis a cerut ca banii...

Solicitare EXTREMĂ la PRESSALERT LIVE. Pesedistul Alfred Simonis a cerut ca banii pentru ACS Poli să fie alocaţi pentru repararea şcolilor. Cum l-a apărat Ciprian Jichici pe primarul Nicolae Robu VIDEO

10
DISTRIBUIȚI

HC1_8237

Dezastrul din unităţile de învăţămât timişoarene la debut de an a fost comentat de consilierii locali Ciprian Jichici de la PNL şi Alfred Simonis de la PSD, prezenţi în această seară la PRESSALERT LIVE.
Întrebaţi dacă sunt mândri că la Liceul Lenau lucrările nu sunt finalizate, în vreme ce la C.D. Loga ploua în şcoală, Simonis a spus că „nu ne simţim bine, nu vreau să scuz pe cineva, e o chestiune care s-a perpetuat în ultimii 20 de ani, nu s-a investit cât ar fi trebuit să se investească în învăţământ. Eu consider că înainte de a cheltui banii pe chestiuni care nu sunt necesare poate ar fi mai bine să investim în aceste şcoli sau în spitale. Cheltuim milioane pe an pe fotbal deşi nu vine nimeni la stadion. E o echipă făcută din orgoliul personal al domnului primar. Am fost şi eu la tribuna oficială, mai puţin şi sună să schimbe jucătorii pe teren”.

Jichici a replicat că „este o situaţie extrem de complexă din cauza unor investiţii cu bani străini. Dintr-un motiv total greu de înţeles, dar din păcate legat de partea legală, proiectul care a câştigat finanţarea nu putea fi finanţat iar partea germană a întârziat cu finalizarea lucrărilor. Exista oportunitatea atragerii unor sume importante de la partea germană.


(…) La Loga se ştia că nu vin banii, au existat din cunoştinţele mele în două rânduri reparaţii de intervenţie. Acoperişul este într-o stare atât de avansată de degradare încât acele intervenţii nu au rezolvat problema. Există foarte multe sincope pe partea adimistrativă care pot duce la anumite blocaje”.

Simonis a devenit şi mai explicit şi a cerut ca banii pentru Poli să nu mai fie alocaţi deloc, acuzând că „ştim cu toţii că domnul primar şi-a amenjat biroul de două ori într-un an de zile. Dacă a amenajat şi holul cu sponsorizări uşor obscure poate putea găsi o firmă să amenajeze şcolile. Este foarte preocupat de luxul propriu. Asta trebuie să ştie cetăţenii din fonduri pe care nu le-a declarat probabil de la colegul de vacanţă (n.r –Dimitru Dinulescu, vicepreşedinte PNL Timiş, patron al companiei Dinu Install cu care primarul a fost în Thailanda şi Ibiza)”.

Legat de refuzul primarului de a face publice numele firmelor care i-au sponsorizat amenajarea biroului, Jichici a spus că „nu am pregătire juridică, dacă mă întrebaţi pe mine, eu aş fi făcut publice aceste informaţii, dar câtă vreme nu am cunoştinţă despre vreo faptă a domnului primar el este cel care trebuie să răspundă de aceste decizii”. Simonis la rândul lui a acuzat fără a oferi nume că sponsorizările au fost făcute de firme de pe filieră liberală care au obţinut contracte fără licitaţii.

10 COMENTARII

  1. Ilegal, Primaria nu poate fi sponsoriata este o institutie publica. Ce ar insmna ca fiecare angajat sa-si amenajeze biroul din sponsorizari de la cetatenii de etnie roma care au beneficiat in repetate randuri de consultanta din partea functionailor.

  2. Cinste consilierului local Alfred Simonis care demonstreaza inca o data totala transparenta in aflarea adevarului cu ceea ce se intampla de fapt in culisele administratiei publice timisorene mai exact la primarie.

  3. Un interviu extrem de interesant ce l-am urmarit cu mare interes si atentie a denotat mult adevar in ce a spus domnul Simonis deci sa o tina tot asa ca avem nevoie de asa ceva in C.L. Timisoara.

  4. Ieri vorbeam de catastrofele astea de la bucuresti si iata-le rezervele de la Timis. Astia ar fi tare simpatici daca nu ar copia generatia de politicieni 50+.

    Simpaticilor, va propun o tema. Ce ar fi daca banii dati de Jichici and Co. la porcaria aia de ACS ar reprezenta 40% cofinantare la cei 60% de la guvern pe care poate sa-i aduca, in Timis, Simonis and Co?
    Prea greu?
    Asta ar fi o situatie de win – win. Asta ar fi un proiect politic comun si eficiet, din care ve-ti avea si voi si comunitatea de castigat.
    Ce zice-ti batem palma?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.