HALUCINANT Sorin Predescu, liberalul care a fost plimbat, în şapte zile, la...

HALUCINANT Sorin Predescu, liberalul care a fost plimbat, în şapte zile, la trei direcții de cultură din țară: “Sunt unul din cazurile de șicanat administrativ”. Pe cine acuză pentru această situație VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sorin vlad predescu

„Este o șicană, chiar un abuz administrativ” – așa descrie în câteva cuvinte liberalul Sorin Predescu decizia de a fi detașat de la șefia Direcției Județene de Cultură Timiș în Dolj, ca mai apoi să fie trimis în Neamț. Sorin Predescu a declarat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că această detașare este posibilă din punct de vedere legal, dar că nu i se pare normal să fie mutat tot timpul dintr-o parte într-alta.

„Sunt unul din cazurile de șicanat administrativ. Prima dată am fost trimis la Craiova, am făcut treabă. După două luni am primit ordin să mă întorc acasă, dar apoi am fost detașat la Piatra Neamț. Nu cred că am fost detașat din cauza unui management defectuos la Direcția de Cultură Timiș, nu cred că am făcut lucruri rele”, a precizat Sorin Predescu.

Liberalul a explicat că nu a fost numit în funcția de șef al Direcției de Cultură Timiș, ci a fost organizat un concurs la un an după ce USL a venit la guvernare.


Sorin Predescu crede, totuși, că „povestea acestor deplasări, mișcări nu este strict politică, pentru că dacă ar fi fost așa, aș fi știut că cineva dorește ca eu să fiu schimbat”.

Liberalul a mai explicat, în această seară, că, din punctul său de vedere, totul a pornit din momentul în care a apărut scandalul cu privire la mutarea Coloanei Fidelității din cimitirul din Calea Lipovei în Piața Bălcescu. “Direcția de Cultură Timiș doar a dat un aviz de conservare al monumentului, care este un lucru legal. E adevărat că în Consiliul Local Timișoara s-a prevăzut inclusiv unde să se amplaseze monumentul, dar asta nu a ținut de noi”, spune Sorin Predescu.

Directorul a declarat că a aflat, indirect, că totul i se trage de la ministrul Kelemen Hunor care are o „problemă personală” din cauza discuţiilor legate de Coloana Fidelităţii, liberalul povestind că atunci când a venit şeful său la Timişoara l-a muştruluit pentru avizul de conservare, care a fost considerat un gest de aprobare a mutării monumentului.

Timișoreanul consideră că nu are rost să încerce să discute cu cei din minister pentru a afla care este motivul pentru care a fost detașat de două ori. “Eu pot să cer explicații, dar știu că răspunsul va fi sec. Sunt al cincilea director detașat la Neamț. Aici este un post liber și-l țin așa ca să poată să facă aceste mișcări”, a conchis Sorin Predescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.