Sorin Predescu, șeful Direcției Județene de Cultură Timiș, la PRESSALERT LIVE: “România...

Sorin Predescu, șeful Direcției Județene de Cultură Timiș, la PRESSALERT LIVE: “România nu are o strategie culturală”. De ce critică agenda culturală a CJ Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sorin vlad predescu 1

Sorin Predescu, șeful Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național, a precizat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că este nemulțumit de faptul că în România nu există o strategie culturală. Predescu a explicat că „niciodată nu se discută despre ce ar trebui să facă Ministerul Culturii, care minister are un buget mai mic decât alte programe guvernamentale și care nu mai are o direcție de mult timp. Noi, în România, trăim de pe azi pe mâine fără să ne gândim la poimâine, nu avem o strategie de finanțare, nu avem o viziune”.

Șeful Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național a criticat și agenda culturală a Consiliului Județean Timiș, în care spune că se află doar muzică populară.


„Dacă ne uităm în agenda cultural a CJ Timiș, acolo e doar muzică populară, la Consiliul Local Timișoara mai e și altceva. Politicienii folosesc banii culturii tot în interes personal. Deci, descentralizarea totală a atribuțiilor culturale nu este funcțională, logica ar fi ca aceste fonduri destinate culturii să meargă prin niște sisteme democratice”, a precizat Sorin Predescu.

Totuși, Predescu este optimist și consideră că se poate lucra în acest sistem în care lipsește o strategie culturală clară, doar că este nevoie ca “acele instituții al căror formă e corectă să fie umplute de conținut”. Întrebat, în finalul emisiunii, care ar fi primul lucru pe care l-ar face dacă ar ajunge ministru al Culturii, Sorin Predescu a precizat scurt „aș realiza o strategie culturală a României, clar, pe care nu o avem”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.